Όσοι παραμένουν πιστοί στην παράδοση θα πρέπει να αφήσουν τα πυροτεχνήματα της 1ης Ιανουαρίου και να περιμένουν την Πρωτοχρονιά που ορίζει το σεληνιακό κινεζικό ημερολόγιο, η οποία πέφτει μεταξύ 21ης Ιανουαρίου και 20ης Φεβρουαρίου. Φέτος είναι στις 28 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο, είμαστε στο τέλος του πιθήκου και πιο συγκεκριμένα της μαϊμούς της φωτιάς. Οι γεννημένοι το 1956 ή το 2016 είναι φιλόδοξοι, τολμηροί και οξύθυμοι.
Το 2017, που έρχεται, είναι το έτος του πετεινού, με τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια αυτού (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005) να χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία, υπευθυνότητα στη δουλειά και αίσθηση του χρόνου.
Λέγεται πως οι πετεινοί είναι τα ζώα που συμβολίζουν το κίνητρο στο κινεζικό ζωδιακό κύκλο, ενώ έχουν την σταδιοδρομία προτεραιότητα. Είναι εργατικοί και σε θέση να ασχοληθούν με αρκετές δουλειές λόγω των πολλών ταλέντων τους.
Χελμός: 64 χρόνια από τη συντριβή αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους με 14 θύματα
Αν είστε πετεινός, μπορείτε να γίνετε δημοσιογράφος, χειρουργός, πωλητής, κομμωτής ή να ασχοληθείτε με την ασφάλεια. Το νέο έτος προσφέρεται για εσάς, καθώς θα μπορείτε να καταφέρετε πολλά στην καριέρα σας, όπως αναφέρει η metro.co.uk.
Την Πρωτοχρονιά, οι Κινέζοι φορούν καινούργια ρούχα για να συμβολίσουν το νέο ξεκίνημα και τις ελπίδες του καινούργιου χρόνου. Το τυχερό τους χρώμα είναι το κόκκινο, που φανερώνει την αισιοδοξία αλλά και την εορταστική διάθεση.
Κατά τις εορτές πραγματοποιούνται χοροί από δράκους και λιοντάρια, οι οποίοι πιστεύεται πως είναι ένας τρόπος προσευχής για καλή τύχη και απομάκρυνσης των κακών πνευμάτων.
Ο μύθος πίσω από το κινεζικό ωροσκόπιο
Τα ζώδια στο κινεζικό ωροσκόπιο είναι 12 και έχουν όλα ονόματα ζώων. Δεν έχουν σχέση με τα άστρα, με τον μύθο να εξηγεί πως επιλέχθηκαν. Σύμφωνα με αυτόν, όταν ο Βούδας αποφάσισε να εγκαταλείψει τη γήινη του μορφή, κάλεσε όλα τα ζώα να τον αποχαιρετίσουν. Ωστόσο, μόνο 12 εμφανίστηκαν. Ο Βούδας τα τοποθέτησε με τη σειρά που έφτασαν και κάπως έτσι λέγεται πως δημιουργήθηκε ο κινεζικός ζωδιακός κύκλος. Αυτός περιλαμβάνει τον Ποντικό, τον Βούβαλο, την Τίγρη, τον Λαγό, τον Δράκοντα, το Φίδι, το Άλογο, την Κατσίκα, τον Πίθηκο, τον Πετεινό, τον Σκύλο και τον Χοίρο.