Από τη μία, ακούσαμε τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε Θεσσαλία και Εβρο από την κακοκαιρία «Daniel» και τη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού, αλλά και το ευρύτερο σχέδιο που έχει εκπονήσει το κυβερνητικό επιτελείο απέναντι στην κλιματική κρίση.
Με συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών, αλλά και για την πρόληψη, που είναι αναγκαία ώστε να περιοριστούν στο μέλλον οι συνέπειες από μια νέα φυσική καταστροφή. Και από την άλλη, είδαμε τόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, όσο και τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλο, να παραμένουν στα συνθήματα και τον καταγγελτικό λόγο.
Μη ανεκτές παθογένειες του παρελθόντος
Είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε το διπλασιασμό των κονδυλίων για την κρατική αρωγή απέναντι στις καταστροφές από την κλιματική αλλαγή και τόνισε ότι «ο μηχανισμός είναι μια κατάκτηση και μια σημαντική πρόοδος σε σχέση με το παρελθόν. Βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες με εκταμιεύσεις που έχουν προχωρήσει εξαιρετικά γρήγορα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα δήλωσε πρόθυμος να ενσωματώσει προτάσεις της αντιπολίτευσης «αν αυτές ξεπερνούν το επίπεδο των συνθημάτων», όπως είπε, αλλά δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να βρει ανταπόκριση από κόμματα που δεν διαθέτουν προτάσεις απέναντι στη στρατηγική της κυβέρνησης, που δείχνει ολοκληρωμένη.