Παράλληλα, όμως, λύση δεν είναι οι τουλάχιστον περίεργες θέσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» περί «ανασύνταξης της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας».
Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε ένα σχέδιο επανεκκίνησης, λέγοντας ότι δεν θα αφορά μόνο την ΕΥΠ, αλλά τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τις ανεξάρτητες Αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καλύπτοντας δηλαδή όλες τις μορφές της εξουσίας.
Είναι γνωστές επίσης οι θέσεις, που παίρνουν και τη μορφή απειλών, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «τη δεύτερη φορά της Αριστεράς τα πράγματα θα είναι αλλιώς, γιατί την πρώτη φορά είχαμε την κυβέρνηση, αλλά δεν ελέγξαμε τους αρμούς της εξουσίας».
«Καμπανάκι» για τα επιτόκια καταθέσεων
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η πρόταση που διατύπωσε μέσω κοινωνικών δικτύων ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τσίπρα, περί κατάργησης της ΕΥΠ, απόλυσης όλων των εργαζομένων της και διαμόρφωσης μιας νέας υπηρεσίας, προφανώς με υπαλλήλους προσκείμενους στο κόμμα.
Αλήθεια, όμως, πώς οραματίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επανεκκίνηση της Δικαιοσύνης, της λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης και των ανεξάρτητων Αρχών;
Επί των ημερών τού κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου στήθηκε η πολιτική σκευωρία της Νοβάρτις, που κατέληξε στην απαλλαγή και των 10 πολιτικών οι οποίοι είχαν στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.
Επίσης, έγινε προσπάθεια πλήρους χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης με τον αντισυνταγματικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και με τους καναλάρχες-εργολάβους, που ως περιουσία είχαν κάτι δανεικά βοσκοτόπια και άφθονο δανεισμό από ελεγχόμενες τράπεζες, ενώ σε θέσεις- κλειδιά ανεξάρτητων Αρχών είχαν τοποθετηθεί ακόμη και σύμβουλοι του τότε πρωθυπουργού.
Επειδή, λοιπόν, βάση της δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ας αφήσει μακριά από τα κομματικά του παιχνίδια τους «αρμούς», γιατί το θέμα δεν προσφέρεται για επικίνδυνες θεωρίες.