Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην οικονομία, αλλά και στην άσκηση του γεωστρατηγικού ρόλου τους και αυτό είναι λογικό να επηρεάζει ολόκληρο τον πλανήτη. Βλέπουμε, επίσης, ότι η Ευρώπη κινδυνεύει με πυροδότηση μιας νέας κρίσης χρέους, με αφορμή και την πολιτική αστάθεια στη Γαλλία, όπου μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθεί και κατά πόσο θα βρεθεί μια σταθερή λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Οπως και στη Γερμανία, η κυβέρνηση Σολτς κλονίζεται δημοσκοπικά και υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, την ίδια ώρα που η Ακροδεξιά επελαύνει. Και, παράλληλα, στην ευρωπαϊκή γειτονιά βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μεγάλοι πόλεμοι, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Ολα αυτά δημιουργούν κλίμα παγκόσμιας οικονομικής και γεωπολιτικής αστάθειας, το οποίο προφανώς μπορεί να επηρεάσει όλες τις χώρες.
Το γεγονός αυτό επαναφέρει με επιτακτικό τρόπο την τεράστια αξία της πολιτικής σταθερότητας, την οποία επανειλημμένως έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο «Ελεύθερος Τύπος». Αρκεί και μόνο να αναλογιστούμε τι θα γινόταν αν όλα αυτά συνέβαιναν την περίοδο 2015-2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιθέτως, την τελευταία πενταετία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει νοικοκυρέψει την οικονομία, έχει θωρακίσει αμυντικά και γεωστρατηγικά τη χώρα και αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Η πολιτική σταθερότητα σχετίζεται με το ισχυρό αποτέλεσμα που πέτυχε η Νέα Δημοκρατία στις περυσινές εθνικές εκλογές και, βέβαια, με το εκλογικό σύστημα. Κάτι το οποίο είδαμε πρόσφατα στη Βρετανία, η οποία ξεπέρασε άμεσα την κρίση μέσα από τον εκλογικό νόμο που ευνοεί την ανάδειξη κυβέρνησης.