Οι πτέρυγες της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών, των Πράσινων και των «μακρονιστών» συνασπίσθηκαν απέναντι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και εξασφάλισαν την πλειοψηφία επικυρώνοντας ένα ψήφισμα με ατεκμηρίωτα στοιχεία, τα οποία ανασύρθηκαν από τα γραφεία των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν αναλάβει τη σχετική πολιτική εκστρατεία αποκλειστικά για μικροκομματικές επιδιώξεις.
Αλλωστε, οι ίδιοι επικροτούσαν τις προσπάθειες χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης μέσα από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που οδήγησε στην αμετάκλητη όσο και ομόφωνη καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά και την απόπειρα σπίλωσης των πολιτικών τους αντιπάλων με τη σκευωρία της υπόθεσης Νοβάρτις.
Χθες, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με μία βαρυσήμαντη απόφασή της, έκρινε το περιεχόμενο του ψηφίσματος ως μια ανεπίτρεπτη και ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστικών Αρχών.
Στη σχετική εισήγηση δίδονται απαντήσεις σε όλα τα θέματα που έθιγε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ καταρρίπτονται ισχυρισμοί περί ποδηγέτησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης από πολιτικά ή άλλα συμφέροντα.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο διορισμός της ηγεσίας του Δικαστικού Σώματος από την κυβέρνηση δεν είναι θέμα κάποιας κομματικής συναλλαγής, αλλά προβλέπεται ρητώς από το Σύνταγμα. Επίσης, για υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, είτε έχουν εκδοθεί ήδη δικαστικές αποφάσεις σε πρώτο βαθμό είτε αποφασίσθηκαν προφυλακίσεις, ενώ τις αιτιάσεις του ψηφίσματος σχετικά με το ναυάγιο στην Πύλο ο Αρειος Πάγος τις κρίνει ως αόριστες και ατεκμηρίωτες.
Ο Αρειος Πάγος δεν εμπλέκεται σε κομματικά παιχνίδια, αλλά παραθέτει στοιχεία που αποδομούν όσα καταλογίζονται στη χώρα μας από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.
Χθες, και το έγκυρο περιοδικό «Economist» αναβάθμισε την Ελλάδα κατατάσσοντάς τη στις 20 καλύτερες Δημοκρατίες του κόσμου. Προβλήματα υπάρχουν, αλλά η εικόνα που προσπάθησαν να δώσουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος δικαίου στη χώρα μας είναι στρεβλή και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.