Τα ονόματα των οκτώ από τους εννέα νεκρούς φοιτητές του ΑΠΘ:
- Θώμη Πλακιά, 20 ετών, φοιτήτρια Φαρμακευτικής του ΑΠΘ με καταγωγή από την Καλαμπάκα. Εχασε τη ζωή της μαζί με τη δίδυμη αδελφή της και την ξαδέλφη της.
- Αναστασία Αδαμίδου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Οδοντιατρικής. Ηταν 24 χρόνων με καταγωγή από την Πάφο. Βρισκόταν στο τρένο μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος και νοσηλεύεται.
- Κυπριανός Παπαϊωάννου. Ηταν φοιτητής της Νομικής, 23 ετών, με καταγωγή από την Κύπρο.
- Αγάπη Τσακλίδου, φοιτήτρια στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Ηταν 20 χρόνων και μοναχοπαίδι.
- Κλαούντια Λάτα, φοιτήτρια του ΑΠΘ στο Ιατρικό τμήμα της ΣΣΑΣ. Ηταν 19 ετών.
- Αναστασία Παπαγγελή, 18 ετών, φοιτήτρια Γεωπονικής με καταγωγή από τη Λυκούρια Καλαβρύτων.
- Αναστάσιος Κουτσόπουλος, 20 χρόνων, φοιτητής Γεωπονικής.
- Ελένη Τσίντζα, 21 χρόνων, φοιτήτρια της Παιδαγωγικής.
Από τους 26 τραυματίες, δύο νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Πρόκειται για τον φοιτητή του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιάσωνα Γεωργιάδη και τη φοιτήτρια Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Μυρσίνη Πρασσά.
Έγκυος τριών μηνών η Δόμνα Μιχαηλίδου! - Στιγμές απόλυτης ευτυχίας για το ζευγάρι
Το ΠΑΜΑΚ θρηνεί την απώλεια της φοιτήτριας του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Φραντσέσκας Μπέζα.
«Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρεται σε μήνυμα των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ. «Η οικογένεια του Αριστοτελείου θρηνεί. Θρηνεί για τα εννέα -με τα έως τώρα δεδομένα- παιδιά της που χάθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα τόσο άδικα και ξαφνικά. Η ζωή στο ΑΠΘ “πάγωσε” στο λεπτό της μοιραίας σύγκρουσης», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου. «Ως πατέρας, αλλά και ως πρύτανης, λυγίζω μπροστά στο αδιανόητο που συνέβη και αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ τα οδυνηρά συναισθήματα που με κατακλύζουν, για να καλέσω όλα τα μέλη της οικογένειάς μας να είμαστε δυνατοί, ώστε ενωμένοι να σταθούμε πλάι στις οικογένειες των φοιτητών μας που χάθηκαν», συνεχίζει ο κ. Παπαϊωάννου και τονίζει: «Να σταθούμε πλάι στους συναδέλφους μας καθηγητές που θρηνούν τα παιδιά τους, να σταθούμε πλάι σε όσους περιμένουν τη σπαρακτική διαδικασία της αναγνώρισης, να σταθούμε πλάι στους 26 τραυματίες-μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, που επιβίωσαν στο φρικτό δυστύχημα, αλλά ποτέ δεν θα είναι οι ίδιοι. Να σταθούμε δυνατοί ο ένας για τον άλλον. Κι ο συλλογικός μας πόνος να γίνει δύναμη που θα στηρίξει τους οικείους των θυμάτων, δύναμη που θα τη χρειαστούν για να μάθουν να ζουν ξανά». Ο πρύτανης του ΑΠΘ, καταλήγοντας δηλώνει: «Δεσμεύομαι προσωπικά ότι το Αριστοτέλειο θα υποστηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο -ηθικά και πρακτικά- τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, που υπήρξαν μέλη και της δικής μας οικογένειας. Και θα σταθεί επίσης, όπως οφείλει ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, αρωγός στην Πολιτεία, με συγκεκριμένες προτάσεις και έργα, ώστε το ανθρώπινο λάθος να μην είναι ποτέ ξανά ικανό να αποβεί μοιραίο. Οι ψυχολόγοι του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου μας, καθώς και η ειδική επιστημονική ομάδα της της Γ’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ είναι στη διάθεση κάθε μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας, για να βοηθήσουν στη διαχείριση του σοκ που όλους μάς έχει καταβάλει».
Στο μεταξύ, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε έπειτα από έκτακτη συνεδρίασή της, εξέφρασε τη βαθιά οδύνη για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών και την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων. Ως ένδειξη πένθους στη μνήμη των θυμάτων, η Σύγκλητος κάλεσε το διδακτικό προσωπικό των τμημάτων του πανεπιστημίου να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην αρχή κάθε μαθήματος.