Τηλεφώνημα
Πριν από λίγες ημέρες ο κρατούμενος τηλεφώνησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ» και ανέφερε το σημείο στο οποίο βρισκόταν το κρανίο και, όπως ισχυρίστηκε, ανήκει στον Μάριο Παπαγεωργίου. Πράγματι, το κρανίο εντοπίστηκε και βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση. Ο επιστήμονας του εργαστηρίου θα εξετάσει το έτος θανάτου και εν συνεχεία θα συγκριθεί με το δείγμα DNA που έχει παρθεί από τη μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το κρανίο το οποίο βρέθηκε έχει σημάδι το οποίο πιθανολογείται ότι προέρχεται από σφαίρα, κάτι το οποίο όμως θα διευκρινιστεί με το αποτέλεσμα των εξετάσεων.
«Αυτήν τη στιγμή περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα της εξέτασης του DNA. Η πληροφορία που ήρθε κρίνεται βάσιμη, σύμφωνα και με το γεγονός ότι ο ίδιος ο πληροφοριοδότης ήρθε σε επαφή με τις Αρχές, αστυνομικές και ανακριτικές. Επίσης, η περιοχή που υπέδειξε είναι μια περιοχή στην οποία φαίνεται πως έχουν κινηθεί οι δράστες. Αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η ανακριτική έρευνα σχετικά με την ομάδα που είχε συσταθεί για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου, στην οποία εμπλέκονται οι γιοι του “εγκέφαλου” και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης», αναφέρει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Ρουσσόπουλος.
Βαρβάρα Θεοδωράκη: «Δεν μπορώ να έχω ελπίδες αν δεν βγουν τα αποτελέσματα»
Πάρος: Στον εισαγγελέα Σύρου οι ανήλικοι που μαχαίρωσαν τον 23χρονο
Με συγκρατημένη αισιοδοξία παρακολουθεί τις εξελίξεις η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, η οποία εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει σταματήσει να αναζητά την αλήθεια για το πού βρίσκεται το παιδί της. Η ίδια μετά τα νέα στοιχεία δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι αν δεν βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στο κρανίο που εντοπίστηκε και αυτό γιατί τον Οκτώβριο του 2022 είχαν βρεθεί ανθρώπινα οστά σε σπηλαιοβάραθρο στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας, αλλά, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν είχαν σχέση με τον Μάριο. «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αναμένω υπομονετικά για όσες ημέρες χρειαστούν ώστε να με ενημερώσουν για τα αποτελέσματα. Δεν μπορώ να έχω ελπίδες αν δεν βγουν τα αποτελέσματα. Τουλάχιστον να μάθω πού βρίσκεται, όλα τα άλλα τα έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη», αναφέρει η κ. Θεοδωράκη.
Το χρονικό
Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012, όταν έφυγε από το Διακοπτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές. Τα ξημερώματα της επομένης, απαγωγείς τηλεφώνησαν στη μητέρα του ζητώντας λύτρα ύψους 620.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν, με τον 73χρονο οικογενειακό φίλο Πέτρο Μιχαλεάκο να αναλαμβάνει να χειριστεί την υπόθεση χωρίς την εμπλοκή της Αστυνομίας. Στις 17 Αυγούστου η μητέρα ενημερώνει τις Αρχές για την εξαφάνιση του παιδιού της και για τους απαγωγείς. Τον Οκτώβριο του 2012 η Αστυνομία εξιχνιάζει την υπόθεση, αφού στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μάριου διαπιστώνεται ότι ο τελευταίος που μίλησε μαζί του ήταν ο 73χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος συνελήφθη ως «εγκέφαλος» της σπείρας των απαγωγέων και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια και κάθειρξη 23 χρόνων, ενώ στη σύζυγό του επιβλήθηκε κάθειρξη 18 χρόνων, η οποία έχει αποφυλακιστεί. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ακόμη τέσσερις και τους καταδίκασε σε ποινές κάθειρξης από δύο έως έξι χρόνια, ενώ δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Τον περασμένο Νοέμβριο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε ακόμη οκτώ πρόσωπα, εκ των οποίων τα πέντε φέρεται ότι είχαν ενεργό ρόλο στην απαγωγή και τη δολοφονία του άτυχου Μάριου. «Πρόκειται για τους δύο γιους του “εγκέφαλου” της υπόθεσης. Ο ένας είναι εν ενεργεία αστυνομικός και ο άλλος συνταξιούχος. Τέσσερις φαίνεται πως είχαν ιδιαίτερο ρόλο μαζί με τον “εγκέφαλο” και αυτό φαίνεται από τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, ενώ εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα που ήταν περιφερειακοί», λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο δικηγόρος Νίκος Ρουσσόπουλος.
Ειδήσεις σήμερα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλλάζουν όλα στους σιδηρόδρομους
Παύλος Πολάκης: To παρασκήνιο της ρήξης με ΣΥΡΙΖΑ
Βασιλιάς Κάρολος: Η πολιτική τον βάζει σε μπελάδες