Στο πλευρό του είχε την κόρη του, Χαρούλα, τον γαμπρό του, Αργύρη, και τα εγγόνια του, Δημήτρη και Κώστα. Η δε κηδεία του τελέστηκε χθες το πρωί στο κοιμητήριο της Αρτέμιδας, όπως ο ίδιος επιθυμούσε. Σύμφωνα με ανάρτηση του φίλου του, δημοσιογράφου Δημήτρη Λουκάκη, ο Κώστας Γκουσγκούνης είχε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για την ταφή του. «Αυτό είναι το κοστούμι που θα φορέσω. Θέλω να με πάτε στη Λούτσα, στο κοιμητήριο Αρτέμιδας, και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη λεωφόρο Μεσογείων. Μη στενοχωριέστε, καλή αντάμωση», λέει ο Δημήτρης Λουκάκης.
Τις τελευταίες φωτογραφίες του θείου του Κώστα Γκουσγκούνη που έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών από ανακοπή, δημοσίευσε με ανάρτησή του, ο ανιψιός του και επαγγελματίας φωτογράφος στη Λάρισα, Δημήτρης Γκουσγκούνης, όπως αναφέρει το larissanet.gr.
Συγκεκριμένα έγραψε: «Καλό ταξίδι θείο θα θυμάμαι πάντα τις ατέλειωτες συζητήσεις μας. Σαν να ήξερες πως αυτή θα είναι η τελευταία μας φωτογράφιση. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!!!»
Ποιος ήταν ο Κώστας Γκουσγκούνης
Ο Κώστας Γκουσγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931. Η βασική του δουλειά ήταν φωτογράφος, τέχνη που έμαθε από τον πατέρα του, Δημήτρη, και στη συνέχεια όταν ήρθε στην Αθήνα άνοιξε δικό του φωτογραφείο, στον Χολαργό. Παράλληλα, έπαιξε ως κομπάρσος σε αρκετές ταινίες, αλλά έγινε γνωστός κυρίως για αυτές με ερωτικό περιεχόμενο, στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Και έτσι, του δόθηκε η προσωνυμία ο «βασιλιάς του σεξ», με σήμα κατατεθέν το ξυρισμένο κεφάλι του. Οι ταινίες που έλεγε συχνά πυκνά ότι ήταν σταθμός στην καριέρα του ήταν δύο: Το «Σεξ 13 μποφόρ», γυρισμένη το 1971, η οποία είχε κάνει επιτυχία με 85.918 εισιτήρια, και ο «Ηδονοβλεψίας», που γυρίστηκε το 1984, στην παραλία Μαρίκες στη Ραφήνα και στην Αγία Μαρίνα στην Αίγινα.
Γιάννης Βούρος: Η ιστορία με τη Μαρία Λουίζα - «Έμαθα ότι δεν είναι βιολογικό παιδί μου μετά από 18 χρόνια»
Κομπάρσος
Ωστόσο, η πρώτη ταινία του σε ρόλο κομπάρσου ήταν «Η Αγνή του λιμανιού» το 1952, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ, με τους Ελένη Χατζηαργύρη, Γιώργο Γληνό και Αλέκο Αλεξανδράκη.
Στη συνέχεια, εμφανίστηκε στη «Θεία απ’ το Σικάγο» το 1957. Είναι ο άνδρας δίπλα στον Στέφανο Στρατηγό που λέει την ατάκα «θα τον σκοτώσετε τον άνθρωπο», όταν ήδη έχει πέσει η γλάστρα. Ο ίδιος συχνά πυκνά αναφερόταν και στην ταινία «Μια ζωή την έχουμε» του 1958, όπου είχε το ρόλο του καφετζή, με σγουρά μαλλιά ακόμη, και εξυπηρετούσε τον Δημήτρη Χορν. Στο «Οργισμένοι λόφοι» του 1959, ταινία με τον Ρόμπερτ Μίτσαμ που γυρίστηκε στην Ελλάδα, ο Κώστας Γκουσγκούνης έκανε τον τροχονόμο, ενώ στο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», που προβλήθηκε στην ΕΡΤ το 1975, έπαιζε τον Τούρκο. Η επιβλητική παρουσία του στη σειρά είχε ως αποτέλεσμα να τον αναζητήσει ο Αλαν Πάρκερ για να του δώσει ρόλο στο «Εξπρές του μεσονυχτίου», αλλά τελικά αυτό δεν προχώρησε.
Κάποια στιγμή έκανε και ζωντανό πορνό στο Εlite, ενώ βραβεύτηκε στο 3ο και στο 8ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου το 2005 και το 2010, αντίστοιχα. Διοργανώσεις του Gagarin και του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος τον χρησιμοποίησε στις ταινίες του «Ράδιο Μόσχα», «Το παλτό», «Μαύρο γάλα».
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso», ο Κώστας Γκουσγκούνης έλεγε ότι ακόμα δεχόταν προτάσεις για να παίξει σε ταινίες. Ομως, αρνιόταν να συμμετάσχει γιατί ζητούσε να πληρώνεται πριν οι ταινίες βγουν στην κυκλοφορία. «Φυσικά και έχω το κουράγιο να παίξω. Γιατί όταν κατέχεις τη δουλειά τεχνικά και ως ηθοποιός, συμβιβάζεσαι με τον σκηνοθέτη. Εγώ έπαιξα και σε ποιοτικές ταινίες και σε αισθησιακές. Και δεν σου κρύβω, ο κινηματογράφος με βοήθησε σε όλα τα είδη του. Ηταν για μένα βιοποριστικό επάγγελμα. Στην ουσία, ήταν μια καλή περιπέτεια μέσα στη ζωή μου το σινεμά», τόνιζε.
Οσο για τις περίφημες ατάκες του στις ταινίες που μέχρι και σήμερα ακούγονται στις παρέες, ο Γκουσγκούνης υποστήριζε ότι ήταν δικής του έμπνευσης και δεν υπήρχαν στο σενάριο.