Στον 6ο πρόβολο έχει γίνει ήδη η συρραφή των ρωγμών με ενέσεις, η οποία όμως θεωρείται μία «επιδερμική επέμβαση» που έχει σχεδόν «πυροσβεστικό χαρακτήρα». Αρμόδιος που εμπλέκεται στο έργο της αποκατάστασης, ανέφερε στον «Ε.Τ.» ότι «επρόκειτο για μία τυπική ενίσχυση», ενώ η οριστική λύση «θα εφαρμοστεί με μία εξωτερική προένταση». Σημαντική παράμετρο για το πόσο χρονικό διάστημα θα είναι κλειστή η γέφυρα αποτελεί η επιλογή του υλικού για την οριστική λύση της προέντασης. Διότι, αν αναζητηθεί από το εξωτερικό, τότε θα καθυστερήσει σημαντικά η απόδοση της γέφυρας στην κυκλοφορία.
Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Τι κατάθεσε η μητέρα του Παναγιωτάκη για την Ειρήνη
Χθες, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες επισκευής της πρώτης φάσης αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών της γέφυρας. «Ενισχύθηκε τοπικά το σημείο με τη μεγάλη ρωγμή του 6ου προβόλου με οπλισμό και ενέματα με χρήση ειδικών υλικών και για την προστασία των τενόντων. Προχωράμε στη δεύτερη και πιο δύσκολη φάση των επισκευών, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει η επιθεώρηση όλων των τενόντων της γέφυρας στο κρίσιμο τμήμα της προβολοδόμησης. Σύμφωνα με τους τεχνικούς συμβούλους και την αρμόδια Διεύθυνση, είμαστε εντός του χρονικού προγραμματισμού των δύο μηνών για την ολοκλήρωση της επισκευής, με τον όρο ότι δεν θα εντοπιστεί άλλη σημαντική ζημιά που θα χρειαστεί περαιτέρω χρόνο για την επισκευή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η υψηλή γέφυρα Σερβίων διέρχεται πάνω από την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, έχει μήκος 1.372 μέτρα και δόθηκε σε χρήση το… 1975. Οι τελευταίες επιθεωρήσεις στη γέφυρα έγιναν το 1995, μετά τον ισχυρό σεισμό που είχε πλήξει την περιοχή, και το 2012, χωρίς να βρεθεί κάτι το ανησυχητικό. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο εργολάβος που είχε αναλάβει τη συντήρηση διαπίστωσε ότι στον 6ο πρόβολο δύο από τους τέσσερις εσωτερικούς τένοντες είχαν σημαντικές φθορές, έχοντας οξειδωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, άνω του 50%.