Ωστόσο στα βόρεια ορεινά της χώρας έχει πέσει αρκετό χιόνι, με τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, του Καϊμακτσαλάν, του Πισοδερίου-Βίγλας αλλά και της Βασιλίτσας να είναι ανοιχτά και να υποδέχονται επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν σκι. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως φέτος στους δημοφιλείς προορισμούς η πληρότητα αγγίζει σχεδόν το 100%.
Αυτά είναι τα 17 χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας – Από τις Σέρρες μέχρι τα Καλάβρυτα
Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, στον Παρνασσό, συγκεντρώνει ανέκαθεν τον μεγαλύτερο αριθμό σκιέρ. Για πρώτη φορά λειτούργησε το 1976, ενώ συνολικά διαθέτει 19 χιονοδρομικές πίστες με μήκος 36 χιλιομέτρων.
Στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα και του Βέρνου, 19 χμ. δυτικά από την πόλη της Φλώρινας και σε υψόμετρο 1650 μ. έως 2000 μ. ,μας ενημερώνει η ΕΡΤ ότι βρίσκεται μέσα σε δάσος από οξιές το χιονδρομικό Βίγλας-Πισοδερίου.
Το Καϊμάκτσαλαν (ή Βόρας), είναι το τρίτο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο και τον Σμόλικα.
Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της Πίνδου, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, που ξεκίνησε με τον πρώτο αναβατήρα το 1975 και διαθέτει 7 αναβατήρες (2 εναέριους, 5 συρόμενους, 1 παιδικό ).
Ειδήσεις σήμερα
Χριστούγεννα στην Πίνδο για τον Κώστα Καραμανλή
Ο Καρυοθραύστης στις σελίδες των παραμυθιών και η σύνδεσή του με τα Χριστούγεννα
Πώς περνάει τα Χριστούγεννα η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας – Η νέα φωτογραφία που δημοσίευσαν
Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες έκαναν σερφ και συγκέντρωσαν χρήματα υπέρ καρκινοπαθών