Στο άκουσμα της απόφασης συγγενείς και φίλοι των θυμάτων ξέσπασαν κατά της απόφασης, με τις αρχές μάλιστα να προχωρούν στην προσαγωγή ενός ατόμου που φέρεται να πέταξε μία καρέκλα, το οποίο μεταφέρθηκε στο ΑΤ Αμπελοκήπων.
Με ανάρτησή του στο facebook, o Άγγελος Κοντοθάνος ανέλαβε την ευθύνη για την παραπάνω ενέργεια, εξηγώντας πως πέταξε την καρέκλα κατά του Βασίλη Ματθαιόπουλου, τότε υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
“Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη” ‘έγραψε.
Λίγη ώρα αργότερα ο Άγγελος Κοντοθάνος μίλησε στο Mega και ανέφερε τους λόγους που το έκανε.
«Με το που είπε λύεται η συνεδρίαση και πήραν τις ποινές χάδια, σήκωσα μία καρέκλα και την πέταξα. Ανέλαβα την ευθύνη μου, γιατί σε αυτή την αίθουσα επί ενάμισι χρόνο δεν έχει πει κανείς ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Ζητάω συγγνώμη απ’ όσους θα ήθελαν κάτι περισσότερο και δεν το πέτυχα. Ούτε η λέξη «συγγνώμη» έχει ακουστεί σε αυτή την αίθουσα», είπε στο Live News.
Όπως τόνισε ο κ. Κοντοθάνος, οι νεκροί της τραγωδίας είναι 104, ενώ το δικαστήριο έκανε λόγο για 102 νεκρούς.
«Η δικαστής μίλησε για 102 νεκρούς, γιατί τα διδυμάκια Χειρουβίμ δεν έχουν συγγενή πρώτου βαθμού εν ζωή να υποστηρίξουν την κατηγορία τους. Είναι απλά δύο αριθμοί, είμαστε απλά πλημμελήματα και τα διδυμάκια δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κατηγορία της δολοφονίας τους».
«Ντροπή στο δικαστήριο που είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά στην ελληνική μεταπολιτευτική ιστορία να τιμωρήσει κάποιους υπεύθυνους για κάτι και δεν το έκανε. Θα έρθουν άλλα Τέμπη, άλλες τραγωδίες, δεν ξέρουμε ποιανού τα παιδιά θα είναι στην επόμενη τραγωδία. Εύχομαι οι τύψεις να τους κάνουν να τρελαθούν και να τους μισήσουν τα παιδιά τους», είπε.
Μετρό Θεσσαλονίκης: Εισαγγελική έρευνα μετά την ακινητοποίηση συρμού
Τραγωδία στο Μάτι: Οργή συγγενών & συνηγόρων μετά την απόφαση του δικαστηρίου
Θύελλα αντιδράσεων μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι στην δίκη. Μετά το άκουσμα της απόφασης οι συγγενείς άρχισαν να αποδοκιμάζουν. Άλλοι συγγενείς φώναξαν πως οι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να μπουν μόνοι τους φυλακή. Μάλιστα, ένας εκ των ανθρώπων που ήταν μέσα στην αίθουσα έριξε ακόμα καρέκλα.
Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου ήταν 6 από τους 21 κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι 6 χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι.
Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος τους:
-Σωτήρης Τερζούδης πρώην Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος,
-Βασίλης Ματθαιόπουλος πρώην υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος,
-Ιωάννης Φωστιέρης, τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ,
-Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πρώην διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών,
-Χαράλαμπος Χιώνης πρώην διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής,
-Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, κάτοικος από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.
Η Ρένα Δούρου, έγραψε: «Σήμερα το δικαστήριο με έκρινε ομόφωνα αθώα για την τραγωδία στο Μάτι. Κατασυκοφαντήθηκα και λοιδορήθηκα όσο κανείς άλλος. Οι πολιτικοί μου αντίπαλοι ουδέποτε μπόρεσαν να αποδεχθούν ότι μία νέα, αριστερή, γυναίκα επιτέλεσε, στη διάρκεια της θητείας της, με πρωτοφανή διαφάνεια ένα τεράστιο έργο σε όλους τους τομείς».
Αθώοι κρίθηκαν επίσης οι Βάϊος Θανασιάς, τότε αντιδήμαρχος Δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς, τότε δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής, τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου. Και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψαλής.
Οι ποινές
Οι ποινές φυλάκισης είναι από 3 έως 111 έτη, όμως εκτιτέα είναι μόνο τα 5 ενώ οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως περί τα 40.000 συνολικά κάτι που εξαγρίωσε συγγενείς.
Στο άκουσμα της απόφασης άλλοι συγγενείς φώναξαν πως οι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να μπουν μόνοι τους φυλακή.
Ειδήσεις σήμερα
Τα 9 SOS για το μπόνους παραγωγικότητας των δημοσίων υπαλλήλων – Τι αλλάζει
Χαμός με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ποια θα μένουν εκτός πλοίων στην Ελλάδα
Δίκη για το Μάτι: Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την απόφαση