Ο κ. Μούσιος απέδωσε την αύξηση στο ψωμί στη μεγάλη επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής.
«Αυτό που βλέπω από τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει ανά περιοχές η αύξηση κυμαίνεται σε 10 με 15 λεπτά. Το μισό κιλό ψωμιού προσεγγίζει πλέον το 1 ευρώ» τόνισε.
Ο Μιχάλης Μούσιος ανέφερε ότι ο κλάδος έχει σημαντικές ανατιμήσεις σε όλες τις πρώτες ύλες για την παραγωγή άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων. «Έχουμε στα λάδια, στις μαργαρίνες, στα βούτυρα και στα υλικά συσκευασίας που είναι μεγάλο κόστος που ξεπερνά το 40%. Αυτό ξεκίνησε σταδιακά σιγά σιγά αρχές χρόνου και τώρα είναι στην κορύφωσή του».
Κακοκαιρία Alexandros: Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης - Οι νέες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας
Η αύξηση στα άλευρα, συνέχισε ο πρόεδρος των αρτοποιών, είναι 32% και υπάρχει πληροφορία ότι επίκειται και άλλη αύξηση τον επόμενο μήνα, κι έχουμε 120 με 130% αύξηση στην ενέργεια ανάλογα με τον πάροχο. «Αυτό αντιστοιχεί σε ένα μέσο αρτοποιείο στα 1000 ευρώ το μήνα μόνο για το ρεύμα, εκτός του αέριο ή το πετρέλαιο. Έχουμε σημαντικές αυξήσεις» σημείωσε.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Κορονοϊός: «Πράσινο» φως για εμβολιασμούς παιδιών και από ιδιώτες παιδιάτρους
- Μίκης Θεοδωράκης: Τέλος στο θρίλερ με την κηδεία – Θα τελεστεί όπως επιθυμούσε ο ίδιος
- «Κεραυνοί» από Bloomberg: ΣΟΚ στις τιμές της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη – Έρχεται πολύ δύσκολος χειμώνας
- Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Παράθυρο» επέκτασης σε εκπαιδευτικούς και ιερείς – Τι είπε ο Οικονόμου
- Κορονοϊός: Στη… δίνη της Δέλτα νέοι και παιδιά – Τέσσερις ασθενείς 18 – 39 ετών πέθαναν σε μια εβδομάδα
- ΕΛΣΤΑΤ – Άλμα για την ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη «έκπληξη» 16,2% το β’ τρίμηνο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter