Ο κ. Λαζάρου μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» και αποκάλυψε το… παρασκήνιο της προετοιμασίας.
«Σε ένα τέτοιο δείπνο δεν είναι ευχάριστο να τρώμε σκόρδο, οπότε δεν κάναμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Το σκόρδο δεν το χρησιμοποιούμε στα επίσημα γεύματα. Ο στόχος ήταν να χωρέσω την Ελλάδα στα πιάτα μου όσο περισσότερο μπορώ. Αυτή είναι η χώρα μου, η πατρίδα που με ζει.
Το μπισκότο σουπιάς ήταν ένα καλωσόρισμα για να προετοιμάσει τους γευστικούς κάλυκες για το γεύμα. Ο κιμάς γαρίδας με φύλλο λάχανου μοιάζει με τα ντολμαδάκια αλλά είναι τυλιγμένος αλλιώς. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για να τιμήσουμε τη θάλασσα.
Και νηστεία να μην είχαμε, ψάρι θα έκανα. Τα πιάτα δεν ήταν νηστίσιμα. Ήταν ένα μενού στηριγμένο στα ελληνικά προϊόντα. Το χριστόψαρο επιλέχθηκε γιατί δεν αφυδατώνεται. Είναι ένα εξαιρετικό ψάρι και το βρίσκεις εύκολα αυτή την περίοδο. Μπορείς να το μαγειρέψεις όπως θες. Στο συγκεκριμένο μενού ήταν με χειμωνιάτικες ρίζες. Για εμένα ήταν μεγάλη τιμή να με επιλέξει η ΠτΔ να μαγειρέψω για αυτό το σημαντικό δείπνο. Θέλω να την ευχαριστήσω πολύ. Πιστεύω ότι τιμώ όλους τους συναδέλφους μου με το να συμμετέχω σε μια τέτοια σημαντική βραδιά»!
Με ανάρτησή του στο Instagram o Λευτέρης Λαζάρου έδωσε αναλυτικά όλα τα πιάτα που προσέφερε στους καλεσμένους. Γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας όπου συνομιλεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Είναι μεγάλη μου τιμή που είχα την ευκαιρία να επιμεληθώ το μενού του επίσημου επετειακού δείπνου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Προσπάθησα μέσα σε 4 πιάτα να βάλω όση περισσότερη Ελλάδα μπορούσα. Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη της.
Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά!».
Καλωσόρισμα: Χαρουπόψωμο και χωριάτικο ψωμί αργής ωρίμανσης με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τα Χανιά της Κρήτης.
Μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
Πρώτο πιάτο: Σούπα κακαβιάς με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας.
Δεύτερο πιάτο: Κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου με κρόκο Κοζάνης.
Κυρίως πιάτο: Φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.
Επιδόρπιο: Λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου, κρέμα μπαχαρικών και φιστίκια Αιγίνης.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την 25η Μαρτίου
- 25η Μαρτίου: Εντυπωσιακό θέαμα με τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου στα χρώματα της Ελλάδας [βίντεο]
- 25η Μαρτίου: Τι δώρο έκανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον πρίγκιπα Κάρολο
- 25η Μαρτίου: Ξέρατε τι συμβολίζει ο ήχος από το τσαρούχι στον βηματισμό των Ευζώνων;
- 25η Μαρτίου: Η συγκίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην παρέλαση
- Εορτασμοί 25ης Μαρτίου: Την παράσταση έκλεψε ο ακόλουθος του πρίγκιπα Καρόλου με το σκωτσέζικο κιλτ [εικόνες]
- 25η Μαρτίου: Δέος – Ελληνικά και αμερικανικά F-16, Rafale και Mirage «έσκισαν τους ουρανούς»
- 25η Μαρτίου: Δάκρυσε ο Πρίγκιπας Κάρολος στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη [εικόνες & βίντεο]
- 25η Μαρτίου: Με δόξα, υπερηφάνεια και τιμή η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση [εικόνες & βίντεο]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr