Το πρώτο μέρος της υπόθεσης ξεκινά το 2008, όταν εις βάρος του Παναγιώτη Κ. από την Περαία Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκε από την τροχαία παράβαση για υπερβολική ταχύτητα ύψους 350 ευρώ. «Δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Δεν πήγα να πληρώσω. Η αλήθεια είναι ότι με πρόλαβε η κρίση. Ο μισθός περιορίστηκε σημαντικά και πλέον είχα άλλες προτεραιότητες, καθώς το 2010 ήρθε στη ζωή το παιδί μου», είπε στον «Ε.Τ.» ο 44χρονος.
Ωστόσο, το ποσό τοκιζόταν και είχε φτάσει πλέον τα 647 ευρώ.
Το δεύτερο μέρος εκτυλίχθηκε το πρωινό της περασμένης Δευτέρας. Ο 44χρονος πήγε στο ΑΤΜ για να πάρει μέρος του μισθού του. Εργάζεται σε εταιρία security και ο μισθός του είναι 567 ευρώ. Δεν μπορούσε να κάνει καμία συναλλαγή. «Μπήκα στο υποκατάστημα, ρώτησα τι συνέβη και μου είπαν ότι ο λογαριασμός έχει δεσμευτεί από το Δήμο Θερμαϊκού», πρόσθεσε.
Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Τι κατάθεσε η μητέρα του Παναγιωτάκη για την Ειρήνη
Ο παθών απευθύνθηκε με επιστολή του προς το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, ζητώντας βοήθεια. Αρχικά, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, «κάλυψε» τις δημοτικές υπηρεσίες και την τακτική που ακολουθήθηκε. «Ο συγκεκριμένος πολίτης δεν είχε κάνει την απαραίτητη αίτηση στην τράπεζα ώστε να δηλωθεί ο συγκεκριμένος λογαριασμός ως ακατάσχετος», είπε και πρόσθεσε ότι ο οφειλέτης είχε ειδοποιηθεί έξι φορές από το 2010 για να τακτοποιήσει την οφειλή του, όμως, δεν ανταποκρίθηκε. «Είμαστε υποχρεωμένοι ως δημοτική αρχή να στείλουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών στις τράπεζες, εφόσον χρωστούν προκειμένου να δεσμευθούν χρήματα. Εάν δεν το πράτταμε, θα διωκόμασταν για παράβαση καθήκοντος», υπογράμμισε ο δήμαρχος.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο δήμαρχος αναγκάστηκε σε… αναδίπλωση και υποσχέθηκε ότι σήμερα ο Δήμος θα αποδεσμεύσει τον τραπεζικό λογαριασμό (σ.σ. τα χρήματα της μισθοδοσίας δεν έχουν τραβηχτεί) και επίσης θα φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει διαγραφή του προστίμου.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου