Σύμφωνα με την αστυνομία, οι φερόμενοι ως δράστες, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και με διαφορετική σύνθεση της ομάδας κάθε φορά, έπειθαν ηλικιωμένους να τους επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους και, αφού έμπαιναν στα σπίτια, τούς απασχολούσαν με διάφορες δικαιολογίες , όπως τον έλεγχο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα. Η λεία τους, σύμφωνα με τις δηλώσεις των παθόντων, υπολογίζεται σε 32.000 ευρώ ενώ η αξία τω κοσμημάτων που άρπαξαν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.
Οι φερόμενοι ως δράστες κατάφεραν μάλιστα σε μία περίπτωση να εξασφαλίσουν αντικλείδι και το βράδυ της ίδια μέρας να μπουν στο ίδιο σπίτι, στο κέντρο της πόλης και αφού πρώτα αναισθητοποίησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι -χωρίς να έχει διαπιστωθεί ο ακριβής τρόπος αναισθητοποίησης- αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τα άτομα που ταυτοποιήθηκαν, ηλικίας 44 και 46 ετών, όπως και συνεργός τους, οργανώθηκαν σε ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2019. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Βάρκιζα: Πώς έγινε η επίθεση με μαχαίρι στον 50χρονο - Τέσσερις οι δράστες
-Με αφορμή τις περιπτώσεις ληστείας και κλοπών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά στους πολίτες να είναι περισσότερο υποψιασμένοι και δίνει χρήσιμες συμβουλές:
-Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
-Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας, ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
-Μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν με προσχήματα ότι αποτελούν υπαλλήλους φορέων ή ότι πραγματοποιούν ευκαιριακές πωλήσεις είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
-Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).