Οι εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποίησε το εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου Άργους Ορεστικού στο δίκτυο ύδρευσης, τελικά, δεν φανέρωσαν το ένοχο… μικρόβιο, που μέσα σε 48 ώρες οδήγησε πάνω από 300 άτομα στο νοσοκομείο.
Οι «καθαρές» εξετάσεις του νερού οδηγούν τους γιατρούς να επανεξετάζουν το σενάριο της ιογενούς γαστρεντερίτιδας.
«Δεν υπήρχε προσβολή από μικρόβιο. Τι μπορεί να φταίει; Μάλλον το αίνιγμα θα το λύσει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από τα μέτρα που ήδη λάβαμε» σχολίασε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.
Δυτική Ελλάδα: Αυξήθηκαν σημαντικά οι επικίνδυνες παραβάσεις κατά την οδήγηση το 2024
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γαστρεντερίτιδα «χτύπησε» σε πέντε χωριά της περιοχής του Άργους Ορεστικού και της Καστοριάς, καθώς και την πόλη της Καστοριάς.
Από τα εκατοντάδες κρούσματα, τουλάχιστον τέσσερα άτομα χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο της Καστοριάς για νοσηλεία.
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα ανέδειξε το απόγευμα της Δευτέρας το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «με τα έως τώρα δεδομένα δεν μπορεί να αποκλειστεί η υδατογενής πηγή της επιδημίας ενώ παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων νερού που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]