Το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη ποινή στον πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων, Σωτήρη Εμμανουήλ, με καταδίκη 20 ετών, ορίζοντας επίσης ποσό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ως χρηματική εγγύηση για να παραμείνει ελεύθερος. Στον άλλοτε πρόεδρο των Ναυπηγείων επιβλήθηκαν, επίσης, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.
Τους ίδιους περιοριστικούς όρους αλλά και χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ όρισε το δικαστήριο για τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών.
Στον εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών, ενώ και αυτός θα πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ.
Εορταστικό ωράριο 2024: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα; - Πότε θα ξεκινήσει;
Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, ενώ ο αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων, Παναγιώτης Ευσταθίου, σε 9 χρόνια με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Στους 19 από τους 20 καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση. Το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στον, καταζητούμενο πλέον, Γαλλοελβετό τραπεζικό, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως.
Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, για τη συγκεκριμένη ανάθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας φαίνεται να διακινήθηκαν συνολικά ποσά που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]