Η Αστυνομία προχώρησε σε 36 συλλήψεις αλλοδαπών και Ελλήνων ενώ μετά από έρευνα προέκυψε πως το πολυδαίδαλο κύκλωμα είχε διασυνδέσεις ακόμη και με τη… Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί υπήρχαν συνεργοί τής εγκληματικής οργάνωσης που έστελναν απομιμητικά προϊόντα στην πρωτεύουσα. Τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις 200.000 ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι δεν έγιναν έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, λόγω του ασύλου. Είναι ενδεικτικό πως τα μέλη του κυκλώματος όταν έβλεπαν αστυνομικές περιπολίες έκρυβαν τα ναρκωτικά, τα τσιγάρα και τα «μαϊμού» εμπορεύματα στο εσωτερικό της σχολής. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς κατέφευγαν εκεί προκειμένου να μην είναι δυνατή η σύλληψή τους.
Οι διάλογοι των μελών του κυκλώματος που παρουσιάζει ο «Ε.Τ.» είναι αποκαλυπτικοί:
Άγνωστη: Έλα, τη μαύρη λέω να πάρω, που είπες και εσύ, μωρέ.
Μέλος κυκλώματος: Ναι, η μαύρη είναι πιο ωραία.
Άγνωστη: Ναι, δεν μου λες, Μοχάμεντ, και μία που είχες φέρει που είχε κάτι χρυσά πάνω, ίδια μάρκα είναι;
Μέλος κυκλώματος: Τι άλλο;
Άγνωστη: Είχες φέρει στο μαγαζί την Prandα, τη Luis Vuitton, είχες φέρει και μία μαύρη που είχε κάτι χρυσά επάνω, κάτω γύρω γύρω θυμάσαι;
Μέλος κυκλώματος: Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι εγώ πολλές τσάντες, μπορείς να μας φέρεις πάλι να το δούμε;
Χιονίζει στην Αττική - Έκλεισε ο δρόμος από το ύψος του καζίνο Πάρνηθας
Λαθραία τσιγάρα
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας, η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε λαθραία τσιγάρα, ναρκωτικά αλλά και απομιμητικά προϊόντα στην ΑΣΟΕΕ φαίνεται πως είχε δύο αρχηγούς, οι οποίοι συντόνιζαν την «επιχείρηση» και φρόντιζαν για την παραμικρή λεπτομέρεια.
Παράλληλα, πάνω στην Πατησίων υπήρχαν αρκετοί τσιλιαδόροι, με την οργάνωση να διαθέτει… στρατιωτική πειθαρχία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη της οργάνωσης άλλαζαν διαρκώς θέσεις, ενώ μετά από κάθε αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών παρέδιδαν κατευθείαν τα χρήματα στους δύο αρχηγούς, υπό το φόβο να συλληφθούν.
«Με αυτόν τον τρόπο επιδίωκαν να μην χάνουν ποτέ χρήματα σε περίπτωση που γινόταν κάποια σύλληψη», ανέφεραν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης τουλάχιστον 20 άτομα, κυρίως άνδρες, δραστηριοποιούνταν καθημερινά, κυρίως στη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, κατά μήκος της οδού Πατησίων.
Επιπρόσθετα, οκτώ άτομα ήταν υπεύθυνα για τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, ενώ εν τω συνόλω τέσσερα άτομα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη, ηρωίνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη).
Ταυτόχρονα, έξι άτομα είχαν αναλάβει το ρόλο του τσιλιαδόρου στις οδούς Πατησίων και Χέυδεν, Πατησίων και Δεριγνύ και Πατησίων και Αντωνιάδου.
Σε άλλο σημείο της δικογραφίας που σχημάτισαν οι αστυνομικοί καταγράφονται συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, στις οποίες αναφέρεται μία πανάκριβη επωνυμία τσάντας:
Μέλος κυκλώματος: Ελα, Αλί.
Αγνωστος: Ναι.
Μέλος κυκλώματος: Ναι, μόνο το Chanel το 8μιση, εντάξει;
Αγνωστος: Μόνο Chanel;
Μέλος κυκλώματος: Το 8μιση, 20 κομμάτια.
«Μετά από πολύμηνη έρευνα, αποκαλύφθηκε πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και διαπιστώθηκε η διασύνδεση της ομάδας των ατόμων που δραστηριοποιείτο πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ομάδα ατόμων που δρούσαν στη Θεσσαλονίκη, αποκλειστικά στη διάθεση απομιμητικών προϊόντων.
Για την αποδόμηση της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, στις 20 και 21-12-2018, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συντονισμένη επιχείρηση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της ΟΠΚΕ καθώς και άλλων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 36 μέλη της Οργάνωσης.
Κατασχέθηκαν χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα καθώς και προϊόντα παρεμπορίου, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισε από τη δράση της, κατά το τελευταίο τρίμηνο, η οργάνωση υπολογίζεται στις 219.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Γιώργος Κανέλλος.
Οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε αποθήκες στην Κυψέλη και στα Πατήσια, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να κατασχέσουν:
• Περισσότερα από 5.000 είδη απομιμητικών προϊόντων διαφόρων επώνυμων εταιριών όπως ρολόγια, τσάντες, ρουχισμός, γυαλιά ηλίου, υποδήματα κ.λπ.,
• περισσότερα από (5.500) είδη προϊόντων παρεμπορίου, φορτιστές κινητών τηλεφώνων, handsfree, θήκες κινητών τηλεφώνων, ψηφιακοί δίσκοι ήχου και εικόνας και κάρτες sim εταιριών κινητής τηλεφωνίας,
• το χρηματικό ποσό των (40.000) ευρώ,
• τέσσερα (4) ΙΧΕ αυτ/τα,
• περισσότερα από (100) «σήματα», επώνυμων εταιριών,
• μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και ιδιόχειρων σημειώσεων,
• μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερος Τύπος
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]