Ο γάμος σύμφωνος με το βρετανικό (αλλά και το λοιπό βορειοευρωπαϊκό) δίκαιο, ένωσε την Κάρεν και τη Στέφανι οι οποίες και στη συνέχεια θα ολοκληρώσουν τη νομιμοποίηση της σχέσης τους στον τόπο καταγωγής τους. Κι αυτό γιατί παρά την πρόσφατη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλα άτομα, αυτό δεν αφορά ξένους που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα, δηλαδή βρίσκονται εδώ πρόσκαιρα όπως για διακοπές.
Η οργανώτρια του γάμου ιδιοκτήτρια του πρακτορείου ταξιδιών «Sappho travel» Ιωάννα Σάββα η οποία οργανώνει και το παγκόσμια γνωστό «φεστιβάλ γυναικών» κάθε Σεπτέμβριο στην Ερεσό, εκπροσωπεί το βρετανικό γραφείο οργάνωσης τέτοιων γεγονότων «Sappho wedding».
Όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία αφού έγινε στον παγκόσμια εμβληματικό για τις λεσβίες χώρο της αρχαίας Ερεσού. Τον τόπο της γέννησης της αρχαίας ποιήτριας Σαπφούς που ύμνησε στους αρχαϊκούς χρόνους το δικαίωμα στην επιθυμία.
Αλαλούμ με το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο - Πώς μπήκε και βγήκε το λουκέτο
Όσον αφορά τη «νομιμότητα» του συμβάντος η κ. Σάββα τόνισε πως το γεγονός έγινε από εξουσιοδοτημένο από το βρετανικό Δίκαιο άτομο το οποίο και μπορεί να πραγματοποιήσει ανάλογες τελετές και στο μέλλον.
Σημειώνεται ότι το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο είναι στην ουσία ο γάμος των δυο Bρετανίδων επιτρέπεται να συναφθεί στην Ελλάδα και άρα και στην εμβληματική Ερεσό ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες, ή σε ζευγάρια ξένων με άδεια παραμονής ή και ανάμεσα σε ζευγάρια όπου ο ένας ή η μια εκ των δυο είναι πολίτης της Ελλάδας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]