Σύμφωνα με την ΕΡΤ «στην παραλιακή περιοχή πριν την Ψάθα (Ανατολικός Κορινθιακός Κόλπος) μια ομάδα φίλων από την Ένωση περιβαλλοντικών οργανώσεων ΝΗΡΕΑΣ, βρήκαμε ένα βρεφοκομείο τσουχτρών pelagia noctiluca (η μικρή κακιά) σε μια θαλασσινή σπηλιά. Περίπου πριν από την περιοχή της φωτογραφίας της Ψάθας. Λιάζονταν, μάλλον» έγραψε στο facebook ο Γιώργος Κανέλλης και ανέβασε και τις σχετικές φωτογραφίες.
https://www.facebook.com/giorgos.kanellis.98/posts/10156412662553624
Σημειώνεται ότι στο ΕΛΚΕΘΕ αναμένεται να ανατεθεί η διενέργεια μελέτης σχετικά με τα αίτια της εμφάνισης μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο.
Αυτό προτάθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο υπουργείο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το ΕΛΚΕΘΕ, βουλευτών και δημάρχων της περιοχής. Έγινε επίσης πρόταση για τη σύσταση δικτύου ενημέρωσης, έγκαιρης προειδοποίησης και βοήθειας, ώστε να διευκολυνθεί το κοινό ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Ηράκλειο: 24χρονη κατήγγειλε τον 26χρονο σύντροφο της για ξυλοδαρμό
Στη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση όλων των ενεργειών που έχουν γίνει έως σήμερα σε όλα τα επίπεδα, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ακόμα μελέτη που να εξηγεί το φαινόμενο στον Κορινθιακό και στον Πατραϊκό Κόλπο.
Αναφέρθηκε επίσης, ότι οι μελέτες που έχουν γίνει σε άλλες περιοχές της Ευρώπης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για την περίπτωση του Κορινθιακού και του Πατραϊκού Κόλπου, επειδή στις περιοχές αυτές είναι ιδιαίτερες οι μορφολογικές και οι κλιματικές συνθήκες. Διαπιστώθηκε ακόμα, ότι τα δίχτυα αποτελούν την μόνη ως τώρα λύση για την αντιμετώπιση της… επιδρομής από τσούχτρες στον Κορινθιακό Κόλπο και την προστασία των λουομένων.
Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε και συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, από το Πράσινο Ταμείο και από τους εμπλεκόμενους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]