Τελευταίο θύμα της μαφίας που ηγείται ο «άρχοντας» των φυλακών Κλοντιάν Λεκοτσάι, ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του ποινικολόγου, ήταν άλλος γνωστός δικηγόρος και πρώην υπουργός από τον οποίο απαιτούσαν 3.000 ευρώ απειλώντας τη ζωή του.
Ο βαρυποινίτης έδωσε εντολή… σφαγιασμού του συγκατηγορούμενού του Αρμπέρ Μπάκο, από τον δολοφόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ιμπραήμ Μπραχιμάι, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού στις 14 Ιανουαρίου, και με πιέσεις εναντίον μαρτύρων, επιχειρούσε να αποδώσει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας που τον βάρυνε στον «μακελάρη του Μικρολίμανου» προκειμένου να… σπάσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα της Αντιτρομοκρατικής είναι σε βάρος 13 ατόμων (5 Ελλήνων και 8 Αλβανών) και αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου 2014 (υπόθεση ENERGA-POWER), τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον εκβιασμό του γνωστού δικηγόρου και πρώην υπουργού στις 7-8 Φεβρουαρίου 2019, την ανθρωποκτονία του Αρμπέρ Μπάκο στις 14 Ιανουαρίου 2019.
Η μαφία των φυλακών, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε δώσει την εντολή για το αιματοκύλισμα στο Μικρολίμανο στις 22 Νοεμβρίου 2014, ενώ βοήθησε στην απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων από τον Κορυδαλλό την 1 Ιανουαρίου και τους παρείχε κρησφύγετο προκειμένου να αποτελέσουν τον εξωτερικό εκτελεστικό πυρήνα της μαφίας.
Οι διάλογοι-«φωτιά» της μαφίας
Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι- ντοκουμέντο είναι ενδεικτικοί, όπως σχολιάζουν αρμόδιες πηγές, της σκληρότητας με την οποία δρούσαν οι κατηγορούμενοι ενώ το ενδιαφέρον προκαλούν και οι επικοινωνίες που είχαν με δικηγόρους ο ρόλος των οποίων βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών.
Κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στην δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εμφανίζεται ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης και φέρεται να πρωταγωνιστεί στους διαλόγους που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές.
Είναι το πρόσωπο που καταγράφεται να συνομιλεί , στις 8 Φεβρουαρίου 2019, με συνεργάτη γνωστού δικηγόρου από τον οποίο κατάφεραν τελικά να αποσπάσουν με εκβιασμούς και απειλές 3.000 ευρώ. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος ο οποίος έχει ως εξής:
Κατηγορούμενος: Ο κ. Δ. είναι εκεί;
Συνεργάτης: Όχι δεν είναι εδώ. Τι θα θέλατε;
Πολυτεχνείο: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Βροχή μολότοφ μετά το τέλος της πορείας
Κατηγορούμενος : Στείλτου το μήνυμα. Ότι θα του γ@@@@@ τα αγ@@@@@. Είμαι ο Κ. Λ και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Έτσι πέστου του π@@@@@@.
Συνεργάτης: Μα τι είναι αυτά που λέτε;
Κατηγορούμενος : Αυτό που άκουσες…Είμαι ο Λ, παίρνω από τον Κορυδαλλό….Μου έφερε την αστυνομία, θα του γ@@@@@ τα αγ@@@@@…
Συνεργάτης: Μα τι λέτε;
Κατηγορούμενος: Του κ. πάρτον και πέστου θα σε σφάξω σαν κότα, π@@@@@
Συνεργάτης: Καμία αστυνομία δεν σας έφερε
Κατηγορούμενος: Και εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Καρ@@@@. Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και π@@@@@@@.
«Δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι»
Το ίδιο πρόσωπο εμφανίζεται να συνομιλεί με έναν από τους δολοφόνους του κατηγορούμενου ως ηθικού αυτουργού στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου που εκτελέστηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Ιανουάριο. Στην επίμαχη συνομιλία, μάλιστα, εμφανίζεται να του ζητά εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο επιτέθηκε στο θύμα.
Κατηγορούμενος: Σου είπα εκατό φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιο του.
Κρατούμενος: Δεν γινόταν. Πως να το έκανα μέσα στο δωμάτιο που με κοίταζε αυτός; Περίμενα να γυρίσει λίγο ο γ@@@@@@@@…..και δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Και βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα μόλις γύρισε του έδωσα μία στον σβέρκο.
«Να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνομιλία του φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης με δικηγόρο το όνομα του οποίου καταγράφεται σε δικογραφία που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τη δικαιοσύνη συγκεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας. Σ’ αυτή, ο κατηγορούμενος αναζητεί τρόπους να στείλει στην Αλβανία, τα πτώματα του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου αλλά και του δεύτερου Αλβανού που ο θάνατος του παρουσιάστηκε ως δολοφονία
Κατηγορούμενος: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;
Δικηγόρος: Θα κοιτάξω
Κατηγορούμενος: Κι εγώ θα κοιτάξω. Μίλα όμως και με τον άλλο δικηγόρο μήπως μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία. Είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μ.. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μ. για να μην ….ξέρεις εσύ.
Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό.
Σε ειδικό εφέτη-ανακριτή η υπόθεση
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου -λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης- θα υποβάλει αίτημα για σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης- ανακριτής για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού», που εξαρθρώθηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ζητήσει τον ορισμό για αυτή την υπόθεση, του ειδικού εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, λόγω των ευρημάτων της έρευνας που δείχνουν διασύνδεση των εμπλεκομένων στη «μαφία του Κορυδαλλού» με τρομοκρατικές δράσεις.
Ο ειδικός εφέτης ανακριτής θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και ειδικότερα: την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου που έγινε μέσα στις φυλακές, τον ύποπτο θάνατο Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός μέσα στις φυλακές (ερευνάται ως αιτία θανάτου η δηλητηρίαση) και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο.
Ακόμη, θα περιληφθεί και η υπόθεση εκβίασης με το ποσό των 7.000 ευρώ σε βάρος δικηγόρου Αθηνών, ενώ είναι ενδεχόμενο να διερευνηθεί και ο ρόλος άλλων δικηγόρων οι οποίοι είχαν επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού».
Παράλληλα η εισαγγελέας το Αρείου Πάγου με εγκύκλιο της προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας, παραγγέλλει ότι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές. Σε διαφορετική περίπτωση ζητά να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται, όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών.
Η παραγγελία της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου αφορά πρωτίστως τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διαμένουν κατά καιρούς για μεγάλο διάστημα εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων σκληροί κακοποιοί και βαρυποινίτες με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει και η ίδια η εισαγγελέας στην εγκύκλιό της, «να επιτείνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, το οποίο είναι γνωστό ότι μας εκθέτει τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».