Σε συνέχεια των όσων είχε δηλώσει νωρίτερα στην Σύνοδο των G20, ο Ζελένσκι έγραψε στην πλατφόρμα:
«Η Ουκρανία πάντοτε πρωτοστατούσε στην προσπάθεια για ειρήνη και ο κόσμος το έχει δει. Αν η Ρωσία λέει ότι προτίθεται να τελειώσει τον πόλεμο, ας το αποδείξει στην πράξη.
Δεν θα επιτρέψουμε στη Μόσχα να περιμένει, να ανασυντάξει τον στρατό της και μετά να αρχίσει εκ νέου μια σειρά από τρομοκρατικές πράξεις, αποσταθεροποιώντας τον πλανήτη. Δεν πρέπει να υπάρξει μια τρίτη συμφωνία του Mινσκ, την οποία η Ρωσία θα παραβιάσει αμέσως μόλις συμφωνηθεί.
Υπάρχει μια ουκρανική φόρμουλα για ειρήνη. Ειρήνη για την Ουκρανία, για την Ευρώπη και τον κόσμο. Και υπάρχει μια δέσμη λύσεων που μπορεί να εφαρμοστεί και να εγγυηθεί εν τοις πράγμασι την ειρήνη.
Η «ουκρανική φόρμουλα» για την ειρήνη, περιλαμβάνει τις εξής προτάσεις:
1. Ασφάλεια με τα πυρηνικά
2. Επισιτιστική ασφάλεια
3. Ενεργειακή ασφάλεια
4. Απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και των απελαθέντων
Τίρανα: Προπονητής χαστουκίζει την 8χρονη κόρη του επειδή έχασε σε αγώνα Τάε Κβον Ντο
5. Εφαρμογή του Χάρτη του ΟΗΕ και αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της παγκόσμιας τάξης
6. Απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και διακοπή όλων των εχθροπραξιών
7. Αποκατάσταση της Δικαιοσύνης
8. Αντιστροφή της καταστροφής του περιβάλλοντος
9. Αποτροπή κλιμάκωσης
10. Καθορισμός του τέλος του πολέμου
Η Ουκρανία προσφέρει την ευκαιρία στα κορυφαία κράτη του κόσμου να είναι συνδημιουργοί της ειρήνης μαζί μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.
Πεσκόφ: Το Κίεβο δεν ενδιαφέρεται για συνομιλίες
Η δήλωση Ζελένσκι ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία «Μινσκ 3» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα, εκτίμησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο των G20 στο Μπαλί, ο Ουκρανός πρόεδρος απέκλεισε σήμερα μια τρίτη «συμφωνία Μινσκ» -μια αναφορά στις δύο αποτυχημένες συμφωνίες εκεχειρίας ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα σχετικά με το καθεστώς της περιφέρειας του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.