«Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνίες», δήλωσε αναλυτικότερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο των εξελίξεων του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και του γενικότερου τεταμένου κλίματος στις σχέσεις της χώρας του με την Δύση ως απόρροια της ρωσικής εισβολής.
Η σχετική δήλωση Ρώσου Προέδρου που αναπαράχθηκε από το Reuters, θα μπορούσε ίσως να ερμηνευτεί ως ένα βήμα προς μια μελλοντική επίλυση του ουκρανικού με την λήξη του πολέμου.
Εντούτοις, ο Πρόεδρος Πούτιν δεν παρέλειψε να προσθέσει, στα λεγόμενα του αυτά, πως η Δύση είχε «εξαπατήσει» τη Ρωσία στο παρελθόν και ότι πλέον υπάρχει μεταξύ τους «θέμα εμπιστοσύνης».
Όπως παρατήρησε μάλιστα, την ίδια αντίληψη για την χώρα του έχει εξάλλου και η άλλη πλευρά καθώς οι Δυτικοί επίσης τονίζουν ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο έπειτα από όλα όσα έχουν συμβεί τους περασμένους δέκα μήνες να εμπιστευτούν τη ρωσική ηγεσία.
Πόλεμος-στην Ουκρανία-Πούτιν: Βρισκόμαστε πιο κοντά σε μια απευθείας σύγκρουση με τη Δύση
Η επιθυμία της Δύσης να διατηρήσει την κυριαρχία της στην παγκόσμια σκηνή αυξάνει τους κινδύνους σύγκρουσης, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Η πιθανότητα σύγκρουσης στον κόσμο αυξάνεται και αυτό αποτελεί άμεση συνέπεια των προσπαθειών των δυτικών ελίτ να διατηρήσουν την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και ιδεολογική κυριαρχία τους με οποιοδήποτε μέσο», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην σύνοδο των υπουργών Άμυνας του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης και ομάδας πρώην σοβιετικών χωρών, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.
Στους 82 νεκρούς ο απολογισμός των βομβαρδισμών του Ισραήλ στην Παλμύρα της Συρίας
«Πολλαπλασιάζουν σκοπίμως το χάος και επιδεινώνουν τη διεθνή κατάσταση», υπογράμμισε.
Επίσης κατηγόρησε τη Δύση ότι «εκμεταλλεύεται» την Ουκρανία και ότι χρησιμοποιεί τον λαό της ως «βορά των κανονιών» στην σύγκρουση κατά της Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένως τον πόλεμο στην Ουκρανία -τον οποίο η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»- σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση, επικρίνοντας αυτούς που έχουν προσφέρει στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία.
Το Κίεβο, ευρωπαϊκές χώρες και η Ουάσινγκτον δηλώνουν ότι η Μόσχα χρησιμοποίησε το πρόσχημα ότι ανησυχούσε για την ασφάλειά της για να εξαπολύσει έναν κυνικό επιθετικό πόλεμο στην φιλοευρωπαϊκή γειτονική της χώρα σε μια προσπάθεια να κατασχέσει εκτάσεις εδάφους και να ανατρέψει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ειδήσεις σήμερα
Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο αστυνομικός – Διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής
Ρούλα Κορoμηλά: «Από το 2007 δίνω μάχη με ένα θηρίο που ζει μέσα στο σώμα μου»