Ο Πολιακόφ στάλθηκε στον διαστημικό σταθμό Mir που βρισκόταν σε τροχιά την 1η Αυγούστου 1994 και επέστρεψε στη Γη στα τέλη Μαρτίου 1995. Μια τόσο μακρά παραμονή σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας αποτελεί σοβαρή επιβάρυνση για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι αστροναύτες σε συνθήκες μικροβαρύτητας παρουσιάζουν απώλεια οστικής μάζας, μυϊκή ατροφία, καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος. Αναδιανέμονται τα υγρά στο σώμα, το αιθουσαίο σύστημά τους δυσλειτουργεί και αναπτύσσουν μυωπία.
Ο Πολιακόφ ήταν γιατρός στο επάγγελμα. Πριν ενταχθεί στο σώμα των κοσμοναυτών, εργάστηκε στο Υπουργείο Υγείας και στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών. Στο Διάστημα διερεύνησε μεθόδους ιατρικής υποστήριξης για αποστολές μακράς διάρκειας και πραγματοποιούσε ιατρικά και βιολογικά πειράματα.
Η Roscosmos διατείνεται ότι το ερευνητικό πρόγραμμα του Πολιακόφ απέδειξε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός προσφέρεται για έρευνα σε πεδίο γήινης τροχιάς, αλλά και στο βαθύ διάστημα. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ήρωα της Ρωσίας για την πιο μακροχρόνια αποστολή. Για την πρώτη του αποστολή το 1989 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης και το υψηλότερο σοβιετικό βραβείο, το Βραβείο Λένιν.
Ειδήσεις σήμερα
Βασίλισσα Ελισάβετ: Η στιγμή που ο φακός «έπιασε» την Μέγκαν Μαρκλ να σκουπίζει ένα δάκρυ
Οικονόμου για γκάφα BBC: «Το πώς αυτοαποκαλείται ο Παύλος Γλύξμπουργκ είναι δικό του θέμα»