Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν, ωστόσο, είναι ότι είναι στην πραγματικότητα είναι παράνομο να τραβάτε φωτογραφίες του μνημείου τη νύχτα.
Ακόμη και η λήψη μιας ύπουλης selfie με τον φωτισμένο πύργο στο βάθος είναι τεχνικά παράβαση του νόμου.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο φωτισμός είναι επίσημα ταξινομημένος ως έργο τέχνης και λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων παραμένει στην κυριότητα του αείμνηστου Pierre Bideau, του μηχανικού που σχεδίασε το τρέχον σύστημα, το οποίο εγκαταστάθηκε το 1985.
Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν άφησαν τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στην Γάζα» - «Ψευδές» απαντά το Ισραήλ
Τα πνευματικά δικαιώματα διαρκούν για 70 χρόνια μετά το θάνατο ενός ατόμου και καθώς ο Bideau πέθανε μόλις το 2021, υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος πριν λήξει.
Σύμφωνα με τη La Société d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), την εταιρεία εκμετάλλευσης του κτιρίου, όποιος θέλει να δημοσιεύσει μια φωτογραφία του πύργου τη νύχτα θα πρέπει να ζητήσει άδεια, να πληρώσει για τα δικαιώματα και στη συνέχεια να πιστώσει κατάλληλα τον καλλιτέχνη. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος προστίμων.
Ο νόμος, ωστόσο, στοχεύει κυρίως σε εμπορική χρήση, επομένως είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη λήψη φωτογραφιών για προσωπική χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
Καλαμάτα: 58χρονος εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε δύο άτομα
Απειλή για βόμβα λίγο πριν την απογείωση πτήσης με προορισμό το Λονδίνο
Έρχονται οι εργαζόμενοι 65άρηδες – Πόσο και σε ποιες ηλικίες θα αυξηθεί η απασχόληση