Οι χάκερ είχαν ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι υπέκλεψαν έναν «τεράστιο» όγκο ευαίσθητων δεδομένων της Boeing και την απείλησαν να τα βγάλουν στη φόρα αν η εταιρεία δεν πλήρωνε λύτρα μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.
Σε ανακοίνωσή της η Boeing επιβεβαίωσε ότι «στοιχεία« των τμημάτων ανταλλακτικών και διανομής επηρεάστηκαν σε κυβερνοεπίθεση.
Η ομάδα έχει χτυπήσει 1.700 στόχους στις ΗΠΑ
«Εγκληματικοί πράκτορες ransomware έχουν δημοσιοποιήσει πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι υποκλάπηκαν από τα συστήματά μας» ανέφερε η εταιρεία.
«Συνεχίζουμε να ερευνούμε το περιστατικό αι παραμένουμε σε επαφή με τις αρχές επιβολής του νόμου, τις ρυθμιστικές αρχές και τρίτους που ενδεχομένως επηρεάζονται».
Η εταιρεία δήλωσε ακόμα «βέβαιη» ότι απειλείται η ασφάλεια των αεροσκαφών ή των πτήσεων, αρνήθηκε όμως να σχολιάσει εάν οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.
Από την εμφάνιση της ομάδας Lockbit σε ρωσόφωνα φόρουμ για χάκερ το 2020 έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ, την Ινδία και την Βραζιλία να πλήττονται περισσότερο σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Trend Micro.
Η εταιρεία αποκαλεί μάλιστα τους Lockbit «μια από τις πλέον επαγγελματικές σπείρες οργανωμένου εγκλήματος στον υπόκοσμο» του Διαδικτύου.
Η ομάδα έχει χτυπήσει 1.700 στόχους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA).
Την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό παράρτημα της Industrial and Commercial Bank of China χτυπήθηκε από κυβερνοεπίθεση που παράλυσε τις συναλλαγές, περιστατικό για το οποίο οι πρώτες υποψίες πέφτουν στους Lockbit.