Ανέφερε επίσης ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν υπάρχουν πια, καθώς αναγνωρίσαμε την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) και του Λουγκάνσκ (LPR).
Ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η αναγνώριση των Δημοκρατιών του Λουγκάνκ και του Ντονέτσκ σημαίνει και την αναγνώριση Συντάγματος και συνόρων. «Το καλύτερο που έχει να κάνει το Κίεβο είναι να αρνηθεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να παραμείνει ουδέτερο. Ο εξοπλισμός της Ουκρανίας με πυρηνικά όπλα αποτελεί στρατηγική απειλή για τη Ρωσία», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Το ρωσικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρήση του στρατού στο εξωτερικό
Η ομόφωνη ψηφοφορία της Ρωσικής Γερουσίας έδωσε στον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, την εξουσία να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο εξωτερικό.
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από το ρωσικό κοινοβούλιο να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο εξωτερικό, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας την Τρίτη.
Απευθυνόμενος στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της συνόδου, ένας από τους αναπληρωτές υπουργούς Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή και ζήτησε να εγκριθεί μια ανάπτυξη του στρατού της στο εξωτερικό, κάτι που συμμερίστηκαν τελικά και τα υπόλοιπα μέλη της Γερουσίας.
Πούτιν: Δεν επιχειρούμε να αναστήσουμε τη Ρωσική Αυτοκρατορία
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε σήμερα τις αιτιάσεις ότι με τις πρόσφατες κινήσεις του επιχειρεί να ανασυστήσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία.
Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να πει εάν οι ρωσικές δυνάμεις είχαν ήδη εισέλθει στις δύο αυτονομιστικές περιοχές που συχνά αναφέρονται απλώς ως Ντονμπάς. Είπε επίσης ότι η απόφαση αποστολής δυνάμεων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης.
Άσμα αλ Άσαντ: Η σύζυγος του Μπασάρ Αλ Άσαντ καταθέτει αίτηση διαζυγίου
Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε την Τρίτη πως η Ουκρανία ενδέχεται να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία, αφού η Μόσχα αποφάσισε να αναγνωρίσει δύο αποσχισμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητες.
Μιλώντας μαζί με τον Εσθονό ομόλογό του, ο Ζελένσκι είπε ότι εξετάζει το αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών του για διακοπή των σχέσεων. «Έλαβα αίτημα από το υπουργείο Εξωτερικών. Θα εξετάσω το θέμα της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου μας, θα εξετάσω αυτό το θέμα», δήλωσε.
Η ανακοίνωση του Πούτιν τη Δευτέρα και η υπογραφή του διατάγματος για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στις δύο αποσχισθείσες περιοχές, προκάλεσε διεθνή καταδίκη και άμεσες κυρώσεις από τις ΗΠΑ, με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να υπογράφει εκτελεστικό διάταγμα για να σταματήσει η επιχειρηματική δραστηριότητα των ΗΠΑ στις αποσχισθείσες περιοχές.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους πρόκειται να ανακοινώσουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας την Τρίτη.
Ο Ζελένσκι, ο οποίος στη νυχτερινή του ομιλία στο έθνος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι καταστρέφει τις ειρηνευτικές προσπάθειες, υποβάθμισε την προοπτική μιας μεγάλης κλίμακας σύγκρουσης με τη Ρωσία, αλλά είπε ότι θα ήταν έτοιμος να θεσπίσει στρατιωτικό νόμο εάν συνέβαινε αυτό.
«Όσον αφορά τον στρατιωτικό νόμο… αυτό το ερώτημα είναι σαφές για εμάς. Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει πόλεμος, δεν θα υπάρξει ισχυρός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας και δεν θα υπάρξει ευρεία κλιμάκωση από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Εάν υπάρξει ευρεία κλιμάκωση, τότε θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος», είπε.
- Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για Ουκρανία: Στο τραπέζι η ενεργειακή ασφάλεια – Η αντίδραση της Αθήνας για την αναγνώριση του Ντονμπας από την Ρωσία
- Κορονοϊός – εμβόλια: Στη… δύση της η επιχείρηση «Ελευθερία» – Σε νέα φάση μπαίνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα
- Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 10 αγνοούμενους – Πέμπτη μέρα αγωνίας
- Twosday: Το «2» έχει σήμερα την τιμητική του – Τα χαρακτηριστικά και ο συμβολισμός
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr