Οι δύο Κινέζοι χάκερ «συνεργάζονται με το κινεζικό υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Τζον Ντέμερς, ο αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφάλειας.
Εκτός από τις επιθέσεις εναντίον εταιρειών σε περίπου δέκα δυτικές χώρες (μεταξύ των οποίων είναι η Αυστραλία, η Βρετανία και το Βέλγιο) οι χάκερ στοχοθετούσαν «μη κυβερνητικές οργανώσεις, θρησκευτικούς ηγέτες και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ», πρόσθεσε.
Φον ντερ Λάιεν: Ο Πούτιν εκβιάζει την Αυστρία και την Ευρώπη περικόπτοντας τις προμήθειες φυσικού αερίου
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο Λι Σιαογιού, 34 ετών και ο Ντονγκ Τζιαζί, 33 ετών, γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν μηχανικοί και επί μια δεκαετία έκλεβαν βιομηχανικά μυστικά αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Πρόσφατα, επιτέθηκαν σε εταιρείες στην Καλιφόρνια που ασχολούνται με την έρευνα των εμβολίων, των θεραπειών ή των διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορονοϊό, ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ουίλιαμ Χίσλοπ, που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Οι δύο άνδρες δεν έχουν συλληφθεί και πιστεύεται ότι βρίσκονται στην Κίνα. Δρούσαν για λογαριασμό τους αλλά «μερικές φορές συνεργάζονταν με την κινεζική κυβέρνηση», υποστήριξε ο Ντέμερς.
Στις 13 Μαΐου, η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία και η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας εξέδωσαν μια σπάνια προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς ερευνητές που ασχολούνται με την έρευνα της Covid-19, επισημαίνοντάς τους ότι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα χάκερ από την Κίνα. Στις 7 Ιουλίου, ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι επανήλθε στις κατηγορίες κατά του Πεκίνο. «Ακόμη και αυτή τη στιγμή, η Κίνα εργάζεται για να υπονομεύσει (…) την αμερικανική έρευνα για την Covid-19», είπε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr