Την πιθανότητα να υπάρξουν περισσότερα κύματα κορωνοϊού έθιξε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Σάρα Γκίλμπερτ.
Η ειδική στην παρασκευή εμβολίων Βρετανίδα ερευνήτρια παραδέχθηκε ότι κανένας δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος πως θα προκύψει αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του Covid-19, αλλά σημείωσε πως η προοπτική είναι καλή με βάση τα μέχρι τώρα εργαστηριακά αποτελέσματα.
Όπως είπε, δουλειά πέντε ετών έχει γίνει σε διάστημα λίγων μηνών. Η Δρ Γκίλμπερτ είχε δηλώσει προ εβδομάδων ότι με την κατάλληλη χρηματοδότηση ευελπιστεί πως το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο ίσως ακόμα και τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Γαλλία: Σε αναμονή της απόφασης για την υπόθεση Πελικό - Διαδηλώσεις για τη «σεξιστική και μισογυνιστική» κουλτούρα
Ο Μπόρις Τζόνσον αισθάνεται καλύτερα και συμφωνεί με τον Ντόναλντ Τραμπ για την επαναλειτουργία των οικονομιών
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν στην ανάγκη μιας συντονισμένης διεθνούς απάντησης στην πανδημία του νέου κορονοϊού, ανέφεραν η Ντάουνινγκ Στριτ και ο Λευκός Οίκος σε ξεχωριστές ανακοινώσεις.
Ο Τζόνσον, που νοσηλεύτηκε έχοντας προσβληθεί από τον ιό, ανέφερε στον Τραμπ ότι «αισθάνεται καλύτερα και βρίσκεται σε πορεία ανάρρωσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.
Τραμπ και Τζόνσον «επιβεβαίωσαν εκ νέου τη στενή τους συνεργασία μέσω της G7 και της G20 για την επαναλειτουργία των παγκόσμιων οικονομιών και να διασφαλιστεί πως η ιατρική περίθαλψη και προμήθειες να φτάσουν σε όσους έχουν ανάγκη», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος. Οι δύο άνδρες επίσης συζήτησαν για το εμπόριο.
«Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, μεταξύ άλλων την υπογραφή το ταχύτερο δυνατό μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη του Ιανουαρίου και μια συμφωνία με τις ΗΠΑ αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση Τζόνσον.