Το δικαστήριο της Φραγκφούρτης έκρινε ότι η αεροπορική εταιρεία απλώς εφάρμοζε τη νομοθεσία του Κουβέιτ και κατά συνέπεια η γερμανική δικαιοσύνη δεν έχει την αρμοδιότητα να κρίνει τους νόμους μιας άλλης χώρας. Το Κουβέιτ δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ.
Ο γερμανικός νόμος κατά των διακρίσεων αφορά μόνο περιπτώσεις που γίνονται διακρίσεις με βάση τη φυλή, την εθνότητα ή τη θρησκεία και ότι την υπηκοότητα, προστίθεται στην απόφαση.
Ο Μπάιντεν μετέτρεψε σε ισόβια την ποινή 37 ανθρώπων από τους 40 που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο
Ο δικηγόρος του ενάγοντα, στον οποίο η εταιρεία αρνήθηκε να επιβιβαστεί σε μια πτήση της για την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει έφεση. “Πρόκειται για μια επαίσχυντη απόφαση για τη δημοκρατία και για τη Γερμανία γενικότερα” είπε ο Νάταν Γκέλμπαρτ.
Το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο της Γερμανίας κατήγγειλε ότι ο νόμος του Κουβέιτ παραπέμπει στις ναζιστικές πρακτικές. Υπενθύμισε ότι σε παρόμοιες υποθέσεις που έφτασαν στα δικαστήρια της Ελβετίας και των ΗΠΑ, οι ενάγοντες δικαιώθηκαν. “Είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται να λειτουργεί στη Γερμανία μια ξένη εταιρεία που εφαρμόζει έναν βαθύτατα αντισημιτικό εθνικό νόμο”, τόνισε, καλώντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εξετάσει όλες τις νομικές οδούς που θα αποτρέψουν την επανάληψη τέτοιων διακρίσεων στο μέλλον.
Ο δήμαρχος της Φραγκφούρτης Ούβε Μπέκερ επέκρινε επίσης την απόφαση. “Μια αεροπορική εταιρεία που κάνει διακρίσεις αρνούμενη να μεταφέρει Ισραηλινούς επιβάτες δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να απογειώνεται ή να προσγειώνεται στη Φραγκφούρτη”, είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ