Στη Βρετανία πάλι, έχει καθιερωθεί οι ψηφοφόροι να πηγαίνουν στις κάλπες Πέμπτη.
Η παράδοση αυτή υπάρχει από τις αρχές του περασμένου αιώνα.
Αρχικά, στη Βρετανία, κάθε εκλογική περιφέρεια διενεργούσε τις εκλογές διαφορετική μέρα, γεγονός που θεωρήθηκε ότι είχε επίδραση στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Ολα άλλαξαν το 1918, όταν η τότε αρμόδια επιτροπή (Representation of the People Act) αποφάσισε να περιορίσει τις εκλογές σε όλη την επικράτεια σε μία μόνο μέρα. Αλλά ποια;
Πριγκίπισσα Αικατερίνη: Δίνει μάχη με τον καρκίνο - Το σοβαρό χειρουργείο
Ο λόγος που επιλέχθηκε η Πέμπτη λέγεται ότι έγινε επειδή την Παρασκευή οι ψηφοφόροι συνήθως πληρώνονταν. Εάν λοιπόν πήγαιναν σε μία παμπ να απολαύσουν τη μπύρα τους, θεωρήθηκε ότι θα επηρεαζόταν η ψήφος τους από τα συμφέροντα που είχαν οι Συντηρητικοί στις επιχειρήσεις ζυθοποιίας.
Αν πάλι οι εκλογές γίνονταν Κυριακή, τότε η ψήφος θα επηρεαζόταν από τους υπουργούς της Ελεύθερης Εκκλησίας, οι οποίοι γενικά ήταν υποστηρικτές των Φιλελευθέρων.
Τελικά, κατέληξαν στην Πέμπτη η οποία θεώρησαν ότι απείχε από κάθε επιρροή.
Εκλογικό θρίλερ λόγω τρομοκρατίας
Η εκλογική αναμέτρηση ξεκίνησε ως… περίπατος για την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, αφού οι δημοσκοπήσεις της έδιναν προβάδισμα ακόμη και 25%, ωστόσο, οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν κατάφεραν να κλείσουν την ψαλίδα, σχηματίζοντας μια διαφορά 1-7% τα τελευταία 24ωρα.
Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός επέλεξε ως τον τελευταίο σταθμό της προεκλογικής εκστρατείας τη μεγαλύτερη κρεαταγορά του Λονδίνου, στο Σμίθφιλντ, συνοδευόμενη από το σύζυγό της Φίλιπ. Η Μέι έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες και συνθήματα, ωστόσο, αντάλλαξε χειραψίες με φιλικά προσκείμενους. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν από την άλλη επέλεξε χθες να επικεντρωθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πραγματοποιώντας ομιλίες σε διάφορες πόλεις, ξεκινώντας από τη Γλασκόβη.