Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΑΙΤΑ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Τηγανητές πατάτες: Δείτε πώς μπορείτε να τις κάνετε πιο υγιεινές

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι τηγανητές πατάτες είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά όλων! Εσείς, όμως, γνωρίζετε πως θα κάνετε τις τηγανητές πατάτες πιο νόστιμες και πιο υγιεινές;

Όσο νόστιμες κι αν είναι, οι τηγανητές πατάτες δεν θεωρούνται και από τα πιο υγιεινά εδέσματα γιατί ο τρόπος παρασκευής τους μας επιβαρύνει με βλαβερές για την υγεία μας ουσίες που παράγονται κατά το τηγάνισμα, αλλά και με πολλές θερμίδες λόγω του λαδιού που απορροφούν.

Πως μπορούμε να απολαύσουμε της τηγανητές μας πατάτες υγιεινά;

Η θερμοκρασία αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα οξείδωσης των ελαίων. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας τα παρακάτω:

  • Τηγανίζετε μόνο με ελαιόλαδο.
  • Προθερμαίνετε το λάδι, χωρίς όμως να το αφήνετε να καεί.
  • Στραγγίζετε καλά τις πατάτες πριν τις τηγανίσετε, γιατί έτσι το λάδι δεν καταστρέφεται γρήγορα και οι πατάτες δεν απορροφούν πολύ λάδι.
  • Μην αφήνετε τις πατάτες να καίγονται, ο χρόνος τηγανίσματος πρέπει να είναι σύντομος.
  • Αντικαθιστάτε το λάδι μετά από κάθε τηγάνισμα.
  • Με αυτό τον τρόπο τηγανίσματος, οι πατάτες απορροφούν λιγότερο λάδι.
  • Βάλτε πολύ λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, τόσο όσο να σχηματίζεται ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνειά του.
  • Φροντίσετε να φτάσει σε μέτρια θερμοκρασία (160° C). Απομακρύνετε το τηγάνι από την εστία αν αρχίσει να καπνίζει. Φτιάξτε μία τηγανιά μόνο και ποτέ δεύτερη στο ίδιο λάδι.

Πως οι τηγανητές πατάτες γίνονται πιο νόστιμες;

  • Όσο πιο φρέσκες είναι οι πατάτες τόσο πιο νόστιμες γίνονται.
  • Όσο πιο ομοιόμορφα είναι κομμένες τόσο πιο ομοιόμορφα θα είναι και ψημένες.
  • Μην τις καταναλώνετε όταν είναι πολύ μαλακές ή έχουν βγάλει ρίζες και κυρίως όταν έχουν πρασινίσει, γιατί, όπως και τα υπόλοιπα μέρη του φυτού (φύλλα, βλαστοί), περιέχουν σολανίνη, που είναι δηλητηριώδης ουσία.
  • Διατηρήστε τις σε μέρος σκοτεινό και δροσερό που να αερίζεται καλά.
  • Στην αγορά, θα βρείτε λευκόσαρκες και κίτρινο σάρκες πατάτες. Στην Ελλάδα, οι κιτρινόσαρκες θεωρούνται και οι καλύτερες για το μαγείρεμα.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Τσάι: Δεν βοηθά μόνο στο αδυνάτισμα – Δείτε τι άλλο κάνει στον οργανισμό

Ψωμί: Τελικά παχαίνει; – Πόσες φέτες μπορείτε να φάτε

Πώς να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε – Όλες οι συμβουλές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Δίαιτες αποτοξίνωσης: Τελικά ωφελούν; – Η αλήθεια από την ειδικό

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ελένη Μενεγάκη: Η μάχη της με τα κιλά – Αυτή είναι η πανάκριβη δίαιτα από διατροφολόγο της Αμερικής

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Χάστε τρία κιλά λίπους σε ένα μήνα – Έξυπνα διατροφικά tips

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο ρολό, γεμιστό με τυριά, στον φούρνο

Φάβα: Μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών – Γιατί πρέπει να την τρώτε μία φορά την εβδομάδα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Μελέτη: 2,700 χρόνια πριν, οι άνθρωποι απολάμβαναν μπύρες και ροκφόρ

Μαρίνα Μπενέκου