Σε εκείνες του 2019, η δύναμή του συρρικνώθηκε στο 0,71% και τις 40.211 ψήφους. Φέτος, το μουσουλμανικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), με επικεφαλής την 37χρονη Τσιντέμ (στα ελληνικά… Σπασόχορτο!) Ασάφογλου, κατέρχεται και πάλι στη «μάχη» των ευρωεκλογών, έχοντας και πάλι την πλήρη στήριξη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.
Όμως, υπό το φόβο να μειωθεί και άλλο η δύναμή του και το Προξενείο να υποστεί μία ακόμη ήττα, προχώρησε σε… διεύρυνση. Για πρώτη φορά η λίστα των υποψηφίων του δεν είναι αμιγώς μουσουλμανική! Στην 26η θέση φιγουράρει το όνομα της Ευγενίας Νατσουλίδου, της αυτοπροσδιοριζόμενης «Μακεδονοπούλας», η οποία -όπου βρεθεί και όπου σταθεί- κάνει λόγο για την ανύπαρκτη «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα, τα δικαιώματα της οποίας -μάλιστα- καταπατούνται!
Με αυτό το κόλπο, το ΚΙΕΦ επιχειρεί να αποτινάξει από πάνω του τον χαρακτηρισμό ενός μουσουλμανικού «τουρκικού» κόμματος και φιλοδοξεί να αυτοπροσδιοριστεί ως ένας φορέας που εκπροσωπεί όλες τις υποτιθέμενες «μειονότητες» της χώρας. Παρ’ όλα αυτά, ο εναγκαλισμός του με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής παραμένει τόσο σφιχτός που δεν μπορεί να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους.
Προεδρία της Δημοκρατίας: Τα ονόματα που ακούγονται και η αλήθεια του Μητσοτάκη - Ολο το παρασκήνιο
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ευγενίας Νατσουλίδου με το μουσουλμανικό κόμμα ΚΙΕΦ
Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας έκανε με πανηγυρικό τρόπο η αποκαλούμενη «Μακεδονική» Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας «Κρστε Μισιρκοβ, της οποίας επικεφαλής είναι η Ευγενία Νατσουλίδου. Όπως ανέφερε: «Φέτος το ψηφοδέλτιο του ΚΙΕΦ/DEB – Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, πολιτικό κόμμα της ‘τουρκικής’ (!) μειονότητας της Θράκης, δεν είναι “αμιγώς μουσουλμανικό”, όπως δηλώνουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Φέτος στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και μέλος της ‘Μακεδονικής’ (!) εθνικής μειονότητας!». Βέβαια, αυτό που αμέλησε να αναφέρει είναι ότι η υποψηφιότητα της «καταπιεσμένης Μακεδονοπούλας» αποτέλεσε προϊόν σκληρού παζαριού και αλλεπάλληλων επαφών καθώς ούτε το ΚΙΕΦ την ήθελε, ούτε και η Νατσουλίδου ήθελε να συμμετέχει σε ένα «τουρκικό» κόμμα. Αλλά οι πιέσεις ήταν μεγάλες και οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια της συνεργασίας όταν πρόσφατα η Ευγενία Νατσουλίδου επισκέφτηκε στην Κομοτηνή τα γραφεία του ΚΙΕΦ, όπου την υποδέχτηκε η Τσιντέμ Ασάφογλου.
«Ευρωβουλευτή δεν θα μπορέσουμε να εκλέξουμε, λόγω του εκλογικού νόμου που ισχύει, αλλά μπορούμε να μετρηθούμε για να μην λένε κάποιοι ότι δεν υπάρχουμε. Ψηφίζουμε ΚΙΕΦ στις προσεχείς ευρωεκλογές. Ενωμένες οι μειονότητες στην Ελλάδα θα έχουν ισχυρότερη φωνή από ότι χωριστά, για να γίνουν τα αυτονόητα δικαιώματα τους σεβαστά από το ελληνικό κράτος», καταλήγει η ανακοίνωση.
Όταν ψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών, η Ευγενία Νατσουλίδου είχε παραχωρήσει συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας ρωτήθηκε πόσο μεγάλη είναι η «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. Η απάντησή της ήταν κυριολεκτικά χωρίς καμία λογική. «Πηγές και ανεξάρτητες έρευνες από διάφορους συγγραφείς και θεσμούς για τα δικαιώματα των μειονοτήτων δίνουν μια συνολική εκτίμηση για τους ‘Μακεδόνες’ στην Ελλάδα που κυμαίνεται από 100.000 έως 250.000 άτομα»!, υποστήριξε. Αμέσως μετά, κάλεσε την Ευρώπη να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να κάνει τη σωστή επιλογή για ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας για όλους τους ιθαγενείς λαούς της! Μένει να αποδειχθεί στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, πόσοι από τους 250.000 θα τη σταυρώσουν!
Στο μεταξύ, το ΚΙΕΦ συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα του, φοβούμενο ότι παρά την προσχώρηση της Ευγενίας Νατσουλίδου, θα μετρήσει ακόμη λιγότερες ψήφους στην κάλπη. Ήδη έχει αναρτήσει σχετικό προεκλογικό βίντεο, το οποίο βασίζεται στη λέξη «τόλμη» αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τις λέξεις «τουρκικό» ή «μακεδονικό», ενώ στο τέλος εμφανίζεται φωτογραφία του ιδρυτή Αχμέτ Σαδίκ με ένα απόσπασμα από προεκλογική ομιλία του. Να σημειωθεί ότι μία από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις του ΚΙΕΦ είχε να κάνει με την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.