Όχι, όσο κι αν αποφασίσει κάποιος να ρίξει χαμηλά τα στάνταρ του, το Bachelor ξεφεύγει από την κλίμακα. Πάει πολύ εκτός. Τόσο εκτός που ακόμα και ταινίες όπως το Σούλα Έλα Ξανά ή το I Love Καρδίτσα γίνονται υποφερτές και αποκτούν ενδιαφέρον. Η τρίτη ταινία που κυκλοφόρησε χθες στις αίθουσες είναι μια υπενθύμιση ότι η ταμπέλα «τέχνη» δεν μπορεί να λειτουργεί πάντα ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ.
Θα αναρωτηθεί κάποιος «γιατί να πας να δεις ρε φίλε κάτι που ξέρεις ότι δεν θα σου αρέσει;». Και θα έχει δίκιο. Γιατί με το Bachelor ξέρεις εξ αρχής ότι οι πιθανότητες να μην χτυπάς μετά το κεφάλι σου στον τοίχο είναι μηδαμινές. Αλλά υπάρχει πάντα μια μικρή διαστροφή μέσα σου που σου λέει «πήγαινε».
Από την άλλη, δε θες να εκφέρεις γνώμη για μια ταινία που δεν έχεις μπει καν στον κόπο να δεις. Κι ας ισχύει απόλυτα αυτό που έγραψε η Έλενα Ακρίτα ότι δεν χρειάζεται σώνει και ντε να δεις κάτι για να το κρίνεις. Το Bachelor ως τριλογία φτιάχτηκε από κακά υλικά και δεν θα μπορούσε να πάει παραπάνω απ΄αυτό. Εν τέλει, κατάφερε να πάει πολύ πιο κάτω κι απ΄αυτό.
Στην τρίτη ταινία δε, μιλάμε για μια τοποθέτηση χορηγών παρά για ταινία. Από τη μία έχεις ως πρωταγωνιστές ηθοποιούς που δεν υπήρξε ούτε μια φορά στο παρελθόν να τους δούμε σε ρόλο και να πούμε «α, είδες τελικά που είναι καλός». Ο Τσιμιτσέλης σε όλους του τους τηλεοπτικούς ρόλους είναι στην καλύτερη μέτριος, θεατρικά που έτυχε να τον δω μια φορά, δεν αντεχόταν.
Η Κατερίνα Γερονικολού είναι απλά ένα ναζιάρικο κορίτσι και τίποτα περισσότερο. Ο Νίκος Βουρλιώτης δεν είναι ηθοποιός και γλυτώνει την όποια κριτική χάρις σε αυτό. Ο Θανάσης Βισκαδουράκης μια από τα ίδια. Ο Ηλίας Μελέτης αναδεικνύεται ως μονόφθαλμος μεταξύ τυφλών. Ο Ησαΐας Ματιάμπα που δεν δηλώνει ηθοποιός, περισσότερο ικανός μοιάζει από τους προαναφερθέντες.
Η μοναδική περίπτωση που έχει αποδείξει ένα σημαντικό εκτόπισμα είναι η Βασιλική Τρουφάκου. Η παρουσία της οποίας μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί έμπλεξε με τα πίτουρα. Όπως και το γεγονός ότι ένας καλός δημιουργός, ο Γιώργος Φειδάς, συνδέει το όνομα του με αυτό. Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν αποτυχημένες επιλογές στην καριέρα τους, αλλά όχι σε τόσο χαμηλό επίπεδο.
Δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό κομμάτι που να μπορεί να σχολιαστεί για το Bachelor 3, όπως ίσχυε και για τα δύο προηγούμενα. Είναι μια ταινία που έγινε μόνο και μόνο για την εμπορικότητα. Σε τέτοιο βαθμό ώστε αν υπάρξει τέταρτη παίζει να φτιάξουν ένα καστ γεμάτο από Youtubers, Instagrammers και Influencers. Καθόλου ηθοποιούς. Όχι ότι θα υπάρξει και τρελή διαφορά σε ερμηνευτικό επίπεδο.
Αν θέλετε να πετάξετε τα λεφτά σας και – ακόμα περισσότερο – την ψυχική σας ηρεμία, τότε σπεύσατε να δείτε στις αίθουσες το Bachelor 3.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]