* Οι Ελληνες πολίτες γνωρίζουν περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους την ύπαρξη του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε.
* Τo 80% των Ελλήνων θεωρεί ότι αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο για να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες να διαχειριστούν την ανάκαμψή τους
* Περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους, οι Ελληνες πολίτες θεωρούν ότι το χρηματοδοτικό αυτό σχήμα θα πρέπει κατεπειγόντως να υποστηρίξει τον τομέα της Υγείας και να εστιάσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (93%) και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (92%).
* Στην πλειονότητά τους οι Ελληνες συμφωνούν ότι οι ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, οι ψηφιακές δεξιότητες και η είναι σημαντικά θέματα για την ανάκαμψη.
Ενστάσεις
Παρά την ευθυγράμμιση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους πολίτες, το κοινό εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την εφαρμογή του Σχεδίου.
Ωστόσο ένας στους δύο Ελληνες εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το εάν τα χρήματα θα φτάσουν στους τομείς στους οποίους είχαν αρχικά προγραμματιστεί να διοχετευθούν και καταλήξουν τελικά σε σχήματα για τη διάσωση επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση της εργασιακής εφεδρείας και τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων.
Ο Inger Paus, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Vodafone, δήλωσε: «Η έρευνα Digitising Europe Pulse υπογραμμίζει ότι οι πολίτες περιμένουν από τις εθνικές κυβερνήσεις να επιλύσουν την οξεία υγειονομική και οικονομική κρίση και υποδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν στην ευρυζωνικότητα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στο να διασφαλίσει ότι οι φωνές των πολιτών θα ακουστούν, ενόσω οι πόροι κινούνται προς αξιολόγηση και κατανομή».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Μία ιδιαίτερη συλλογή κοσμημάτων με θέμα τον έρωτα από το Πωλητήριο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή
Πειρατική επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Γουινέα
Dogecoin: Το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως…πλάκα και εκτοξεύτηκε χάρη στα tweets του Έλον Μασκ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr