Αλλά γιατί οργιζόμαστε επειδή οι αναρχικοί δεν επιτρέπουν στο Αριστοτέλειο να πραγματοποιήσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου; Πότε οι Αρχές του πανεπιστημίου τούς… ενόχλησαν; Τριάντα τέσσερα έτη κρατούσε αυτή η κατάληψη! Κανείς πρύτανης δεν επιχείρησε να τους ελέγξει. Τα «παιδιά» παρέμεναν ως προστατευόμενο είδος, αρκεί να μη δημιουργούσαν τακτικά φασαρίες. Είναι πρώτη φορά που πρύτανης αποφάσισε να συγκρουστεί μαζί τους!
Επί τριάντα τέσσερα χρόνια, το στέκι παραδιδόταν από χρονιά σε χρονιά, χωρίς οι πανεπιστημιακές αρχές του ΑΠΘ να αμφισβητήσουν τη χρήση του κι εν γνώσει τους ότι χώρος γινόταν καταφύγιο στους πάσης φύσεως «εμπόρους» που μπαινόβγαιναν στο campus και έβρισκαν εκεί απάγκιο. Ολοι ήξεραν πως εκεί γινόταν η προετοιμασία των «πολεμοφοδίων» για τις εξορμήσεις τους στις πορείες. Δεν τόλμησαν να τους αγγίξουν, ακόμη κι όταν εκφόβισαν και προπηλάκισαν φοιτητές από άλλα τμήματα, που περνούσαν από το «χώρο τους» και δεν τους έβρισκαν του γούστου τους.
Πρυτάνεις, που τελειώνοντας τη θητεία τους πέρασαν στην πολιτική, δεν ασχολήθηκαν -με την ίδια ζέση που σήμερα πολιτεύονται με την Αριστερά- για να μαζέψουν τους μπαχαλάκηδες που επί των ημερών τους ήταν κράτος εν κράτει, έχοντας τις πλάτες συντρόφων- καθηγητών με τους οποίους συνοδοιπορούν ιδεολογικά.
Η ανακοίνωση της Συγκλήτου που δημοσιοποιήθηκε προχθές αναφέρεται σε εγκληματικά στοιχεία που «με βαριοπούλες, τροχούς και εργαλεία διάρρηξης ισοπέδωσαν την πρώτη φάση των κατασκευαστικών εργασιών διαμόρφωσης του χώρου».
Εφόσον, η Σύγκλητος αναφέρεται σε «εγκληματικά στοιχεία» έπρεπε να είχε λάβει τα μέτρα για να μην έχουν την ευκαιρία να κατεδαφίσουν τα πάντα.
Επειδή χρησιμοποίησαν για την κατεδάφιση βαριοπούλες και τροχούς γκρεμίζοντας τοίχους, οι φύλακες που βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης κατάλαβαν, από τον ορυμαγδό, τι συνέβαινε. Ενημέρωσαν αμέσως τις πρυτανικές αρχές και μετά την Αστυνομία. Τηλεφώνησαν στη 1:44 και αφού η Αστυνομία δεν έδειξε σχετικό ενδιαφέρον, επανήλθαν στις 3:27.
Η Αστυνομία δεν πήγε. Φοβήθηκε πως αν επενέβαινε θα υπήρχαν θύματα; Δεν ξέρω. Αλλά σίγουρα η απουσία της αποθρασύνει τα κάθε είδους εγκληματικά
στοιχεία για τα οποία η Σύγκλητος «αναμένει να μη μείνει ατιμώρητη αυτή η αξιόποινη πράξη τους». Μάλλον αισιόδοξη τη βρίσκω, όταν ως τώρα δεν κατόρθωσε ούτε να ομονοήσει για να αποδεχθεί την Αστυνομία εντός του campus.
Ο νόμος που ορίζει τη φύλαξη των πανεπιστημίων από -άοπλη- Αστυνομία εναπόκειται στους πρυτάνεις για να εφαρμοστεί; Μάλλον θα περιμένει… χρόνια η κυβέρνηση. Αλλά αν δεν υπάρχει η πολιτική βούληση, γιατί θεσμοθετήθηκε;