Π.χ. το καινούργιο αίμα στην κάστα των ολιγαρχών θα είναι ο 29χρονος Μίντιμερ Μινγκάζοφ, στον οποίο θα παραχωρηθούν τα κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία της γαλλικής Danone. Για την πρωθυπουργία, εξάλλου, ψιθυρίζεται το όνομα του 46χρονου Ντμίτρι Νικολάγεβιτς Πατρούσεφ.
Ενός τραπεζίτη και υπουργού Γεωργίας της Ρωσίας από το 2018, που είναι γιος του στενού συμμάχου και φίλου του Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ. Κάποιοι μάλιστα βλέπουν στο πρόσωπο του Πατρούσεφ Τζούνιορ τον διάδοχο του ίδιου του Πούτιν το 2036 ή και το 2030. Σύμφωνα με ανταποκριτές δυτικών ΜΜΕ στη Μόσχα, στον στενό «κύκλο της Αγ. Πετρούπολης» δεν αναμένονται σύντομα αλλαγές.
Δρόμος χωρίς γυρισμό…
Οι παλιοί φίλοι του πρώην πράκτορα της KGB έχουν συνδέσει άρρηκτα την τύχη τους μαζί του – κι εκείνος με τη δική τους. Οσο παραμένει στο Κρεμλίνο θα είναι ασφαλείς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Πούτιν δεν έχει στο μυαλό του την ανανέωση του συστήματος εξουσίας. Στις περιοδείες του δεν έκρυψε ότι σκοπεύει να βάλει στο παιχνίδι την «πραγματική ελίτ της Ρωσίας», όπως την αποκάλεσε. Δηλαδή τους βετεράνους του πολέμου στην Ουκρανία, που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα και δεν γέμισαν απλώς τις τσέπες τους από την κατάρρευση της χώρας, όπως οι καιροσκόποι γραφειοκράτες του ΚΚΣΕ το ’90.
Βάσει του σχεδίου, οι βετεράνοι της Ουκρανίας θα αναλάβουν θέσεις-κλειδιά στη δημόσια Παιδεία, στις κρατικές εταιρίες, στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Η κοινωνική τους αναβάθμιση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Η εποχή των ηρώων», που θέλει να συνδυάσει τον πατριωτισμό με την αξιοκρατία και να ταυτίσει συνειρμικά την «ουκρανική επιχείρηση» με τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο κατά των ναζί. (Αν και ιστορικά Πατριωτικός Πόλεμος στη Ρωσία ονομάστηκε η απόκρουση του Ναπολέοντα το 1812. Ο επίγονός του στα Ηλύσια έχει ξαναρχίσει να παίζει με τη φωτιά…).