Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, λοιπόν, η πανδημία έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό 50άρηδων -και βάλε- πίσω στην οικογενειακή εστία και στους γηραλέους γονείς τους. Αυτό επιδέχεται διπλής ανάγνωσης.
Η θετική πλευρά είναι ότι τα σιτεμένα «παιδιά» γύρισαν για να προσφέρουν φροντίδα και συντροφιά στους παππούδες κατά τη διάρκεια των λοκντάουν.
Η αρνητική είναι ότι κατέφυγαν εκεί λόγω οικονομικής ανασφάλειας ή/και αδυναμίας να στεριώσουν έναν γάμο ή μια υγιή προσωπική ζωή. Πολλές φορές και τα δύο. «H πανδημία άλλαξε δραματικά τη ζωή πολλών από εμάς», δήλωσε στην «Guardian» o Στιούαρτ Λιούις, ιδρυτής της ψηφιακής πλατφόρμας Rest Less, που απευθύνεται σε 50άρηδες όπως ο ίδιος.
1.000 μέρες βαρβαρότητας
«Σημαντικός αριθμός των μελών μας», πρόσθεσε, «γύρισαν πίσω στους γονείς τους κατά τη διάρκειά της». Για μερικούς, όπως η 56χρονη δασκάλα Εμα Ιγκαν, αυτό ήταν μια απόλυτα θετική εμπειρία ύστερα από έναν διαλυμένο γάμο.
Το ίδιο για τον 61χρονο creative director Τζιμ Τζάκσον, που μαζί με τη γυναίκα του επέστρεψε στο σπίτι των γονιών του όταν τα… δικά του παιδιά έφυγαν από το σπίτι κι εκείνος έμεινε άνεργος! Μπερδεμένη εποχή, στ’ αλήθεια. Λιγότερο ευχάριστη ήταν η εμπειρία για τον 54χρονο σύμβουλο τεχνολογίας Πληροφορικής Λανς Ρούμπολτ, που γύρισε στη μητέρα του χωρισμένος, απολυμένος και πνιγμένος στα χρέη.
Οπως και για τον 56χρονο βιβλιοθηκονόμο Ιαν Σάλιβαν, που δεν τα έβγαζε πέρα οικονομικά μετά το διαζύγιό του και επέστρεψε στους 90χρονους γονείς του. «Λεπτομέρεια»: Ο τιμάριθμος και οι λογαριασμοί ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο καλπάζουν, την ώρα που 360.000 πολίτες άνω των 50 βρίσκονται στην ανεργία και 31.000 εξ αυτών έχασαν τη δουλειά τους στο διάστημα Μαΐου-Ιουλίου. Αρα, μάλλον βρισκόμαστε στην αρχή.
Από την έντυπη έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr