Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το «Ράλλυ των Θεών» συνεχίζεται

Newsroom eleftherostypos.gr

Το θέαμα ήταν πάντα εντυπωσιακό, φέτος όμως ήταν και κάτι παραπάνω. Ισως επειδή πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια μετά την τελευταία φορά που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, ίσως επειδή είχε προηγηθεί μια σκληρή καραντίνα και ο κόσμος είχε ανάγκη να συναντηθεί και να εκτονωθεί γύρω από μια μεγάλη γιορτή. Οποιοι και αν ήταν οι λόγοι, το αποτέλεσμα είναι ένα: Το Ράλλυ Ακρόπολις 2021 ήταν μια έκρηξη χαράς και συναπαντήματος, ένα παγκόσμιο γεγονός που επιβεβαίωσε τη φήμη και την αξία του.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Οσοι είχαν την ευκαιρία να δουν μία -ή περισσότερες αν προλάβαιναν- από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, κατάλαβαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει προστιθέμενη ειδική αξία μιας τέτοιας διοργάνωσης. Και για να το κάνουμε πιο απλό και κατανοητό: Κάθε χωριό, όσο μικρό και αν ήταν, που «βρέθηκε» στο χάρτη του αγώνα, πλημμύρισε από κόσμο που έφαγε, ήπιε, διανυκτέρευσε, ξόδεψε.

Αγιοι Θεόδωροι, Λουτράκι, Θήβα, Ελάτεια, Παύλιανη, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι και δεκάδες καταπράσινα και γραφικά χωριά της ενδοχώρας, όπως το Μαυρολιθάρι και ο Αθανάσιος Διάκος, υποδέχθηκαν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Και μη φανταστείτε μόνο τους φανατικούς φίλους των αγώνων ταχύτητας που ταξίδεψαν από το εξωτερικό για να δουν από κοντά ορισμένους από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου σε ορισμένες από τις πιο όμορφες και δύσκολες διαδρομές του αθλήματος, αλλά και χιλιάδες άλλους ανθρώπους όλων των ηλικιών, που χωρίς να έχουν καμία εξοικείωση με τα… γκάζια, βρέθηκαν να τα απολαμβάνουν.

Η προβολή της χώρας από την επιστροφή του «Ράλλυ των Θεών» είναι ανεκτίμητη και σε πολλαπλά επίπεδα, αφού αποτελεί ταυτόχρονα αθλητικό, οικονομικό και τουριστικό προϊόν.

Από τη μία είναι η διαφήμιση του brand της χώρας, που παίρνει ξανά τη θέση του στην καρδιά του παγκόσμιου αθλητισμού, αλλά και η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα μπορεί να φέρνει εις πέρας μια τόσο δύσκολη και απαιτητική διοργάνωση.

Από την άλλη, είναι η οικονομική τόνωση των τοπικών κοινωνιών βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, αφού πολλοί από τους επισκέπτες του αγώνα -αλλά και από τα εκατομμύρια των θεατών που το είδαν μέσα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των διαδρομών- θα επιστρέψουν πλέον ως τουρίστες.

 

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Η συμμαχία των αγγλόφωνων και η πολύγλωσση Ευρώπη

Kon

Ο γνωστός ΣΥΡΙΖΑ τώρα και σε πράσινο φόντο…

Kon

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μια νίκη για τα ζώα συντροφιάς και τους φιλόζωους

Kon

Αδιέξοδο από τους εμβολιασμούς πολλών ταχυτήτων

Kon

Χρήστος Στυλιανίδης: Το αναγκαίο καλό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το πραγματικό μήνυμα ενός τροχαίου δυστυχήματος

Kon

Οι επικίνδυνες αποστολές του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Kon

Οσα δεν είπε ο κ. Τσίπρας

Kon