Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ως εδώ με τον… Κλέωνα!

Δεν έχει περάσει κι ένας αιώνας από τις «ένδοξες» μέρες της επερχόμενης πλέριας συριζαϊκής «επανάστασης»! Οταν o Τσίπρας, αρχηγός της αντιπολίτευσης, καλούσε τον λαό να μην πληρώνει φόρους και ΕΝΦΙΑ, ούτε διόδια, στο μνημονιακό κράτος της Δεξιάς!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Εβγαζε και τον θίασο των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα εναντίον της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Κλέων ο νεότερος σε όλο του το μεγαλείο!
Αν σήμερα, τελευταία ημέρα καταβολής των φόρων, δήλωνε ο Μητσοτάκης: «Μην πληρώσετε τους φόρους στο μνημονιακό κράτος Τσίπρα-Καμμένου! Ούτε ευρώ στην προσκυνημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί θα ξοδευτεί στην ακήρυχτη προεκλογική περίοδο, που εγκαινίασε ο Τσίπρας», τι θα γινόταν;

Ο πρωθυπουργός θα εγκαλούσε τον αρχηγό της αξιωματικἠς αντιπολίτευσης για πράξη αντεθνική, επειδή δεν στηρίζει το σωτήριον μνημόνιο Τσίπρα! Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας θα τον κατήγγειλε ως μειοδότη, επειδή αμφισβητεί ότι η στάση Καμμένου «στα τέσσερα» είναι η μόνη που ενδείκνυται έναντι των θεσμών, για τη σωτηρία της χώρας.

Με θράσος χιλίων πιθήκων Τσίπρας-Καμμένος θα ζητούσαν ρέστα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επειδή επανελάμβανε τις δικές τους δηλώσεις το 2014.
Αλλά όταν Τσίπρας δούλευε τον κοσμάκη, ως επαναστάτης της φακής, ο ευπατρίδης Σαμαράς δεν βγήκε στο Σύνταγμα να καταγγείλει τον σύγχρονο Κλέωνα, πιστεύοντας ότι οι πολίτες έχουν νου και γνώση και ότι οι βουλευτές -αυτοί που με την ψήφο τους άνοιξαν την Κερκόπορτα- ήθος και πατριωτισμό! Εξ ιδίων τα αλλότρια έκρινε.

Ο Μητσοτάκης, φυσικά, δεν θα προέτρεπε τους πολίτες να μην πληρώσουν φόρους. Ομως, είναι ώρα να απαιτήσει οι παμπλούσιοι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου της ακροδεξιοκομμουνιστικής κυβέρνησης να φέρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες του εξωτερικού στις ελληνικές, που τις παρέδωσαν στους ξένους! Να αποδείξουν έμπρακτα ότι… δεν θα κουρευτούν.
Σήμερα, τελευταία εργάσιμη μέρα του οικτρού 2016, πληρώνουμε τα πιο ακριβά τέλη κυκλοφορίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την προτελευταία δόση του καταργημένου ΕΝΦΙΑ. Ιδιώτες και επιχειρήσεις καταβάλλουμε φόρους τεσσάρων δισεκατομμυρίων, από εκείνους τους… καταργημένους του Τσίπρα!

Ξέρετε, ποια είναι η διαφορά; Ο Τσίπρας δηλώνει ότι τώρα είναι εθνικό καθήκον μας να πληρώνουμε τους φόρους που βάζει, για να είναι αρεστός στους δανειστές και να συντηρείται στην εξουσία.
Δεν λέει ότι πληρώνουμε το κόστος της βλακείας μας, επειδή δεν πιστέψαμε τον Σαμαρά, όταν δήλωσε -Αύγουστο 2014- ότι το 2015 θα πληρώναμε λιγότερους φόρους κι ακόμη λιγότερους το 2016.
Οι νέοι φόροι Τσίπρα εφορμούν ακάθεκτοι τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, αρχίζοντας από το λαδάκι του φτωχού και τον καφέ της παρηγοριάς. Επρεπε να πάθουμε τα χειρότερα για να… δικαιώσουμε τα καλύτερα! Τόσο μυαλό έχουμε…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Συνέχεια στη… λάθος πλευρά ο Τσίπρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ουαί υμίν…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

Τα γκάλοπ και η απόγνωση

Kon

Η «γαλοπούλα» που βάζει και αυτογκόλ

Kon