Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αυτονόητη η αντιμετώπιση της ανομίας

ΓΑΔΑ: Δεν υπάρχουν ακόμα αποτελέσματα για DNA στην κατάληψη στο Κουκάκι

Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. Η ελληνική κοινωνία δυστυχώς έχει ποτιστεί από το δηλητήριο της βίας. Σχεδόν καθημερινά βλέπουμε ομάδες κουκουλοφόρων να βανδαλίζουν δημόσια κτίρια, πανεπιστήμια, πλατείες, δημαρχεία, ακόμα και νοσοκομεία, και να επιτίθενται κατά πρεσβειών και καταστημάτων.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα, αλλά χαρακτηρίστηκε από την τεράστια ανοχή που επέδειξε στην καταστροφική δράση των μπαχαλάκηδων. Ηταν φανερό δηλαδή ότι στην πραγματικότητα δεν είχε την πολιτική βούληση να εφαρμόσει τον νόμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον διχαστικό του λόγο, που ακόμα ηχεί αρνητικά στα αυτιά των δημοκρατικών πολιτών, και το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» του Σεπτεμβρίου 2015 από τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, δεν έπραξε τίποτα για τα φαινόμενα ανομίας.

Παρόλα αυτά βέβαια επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και καταστολή είδαμε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και χρήση χημικών στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου που ήταν απροσπέλαστο για τους πολίτες από κλούβες των ΜΑΤ.

Και τώρα ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει χούντες και αστυνομικό παρακράτος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει κανόνες δικαίου και να απελευθερώσει τα κατειλημμένα κτίρια. Και οποιαδήποτε αστυνομική αυθαιρεσία θα πρέπει να ερευνάται, όπως άλλωστε γίνεται από τις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΛΑΣ, αλλά και από ανεξάρτητες αρχές, όπως ο Συνήγορος του Πολίτη.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Η Δημοκρατία και οι μπαχαλάκηδες

Δημήτρης Κατσάκος

Καμία ανοχή στους μπαχαλάκηδες

Δημήτρης Κατσάκος

Η δημόσια ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια

Δημήτρης Κατσάκος

Παραδομένοι στην ανομία