Οι απώλειες ήταν μεγάλες και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο. Η κοινωνία δοκιμάστηκε πολλές φορές σε συνθήκες ακραίου διχασμού, που κορυφώθηκαν το 2015, οι θεσμοί πέρασαν τη δική τους μεγάλη κρίση, όπως είδαμε και με τα όσα συνέβησαν στη Δικαιοσύνη, ενώ δεκάδες χιλιάδες Ελληνες στην πιο παραγωγική τους ηλικία υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.
Η ΕΛΛΑΔΑ μπαίνει πια σε μια νέα περίοδο και επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα. Η αισιοδοξία για το αύριο της χώρας έχει επανέλθει στους πολίτες, ενώ υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες, τόσο για την πορεία της οικονομίας όσο και για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής.
Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ αυτή έχει ήδη αποτυπωθεί και στις αγορές. Τα επιτόκια έχουν πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και το κόστος δανεισμού έχει μειωθεί κατά 70%. Οι επενδυτές εμπιστεύονται ξανά τις δυνατότητες της Ελλάδας, η οποία θα πρέπει σήμερα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται στον τουρισμό, στην κτηματαγορά, στην ενέργεια και άλλους τομείς.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ χρειάζεται είναι ένα νέο εθνικό όραμα. Και ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία είναι μια ευκαιρία ώστε η χώρα μας να μπει δυναμικά στη νέα εποχή, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της και τις δυνατότητες που της δίνονται. Πυλώνες του εθνικού οράματος θα πρέπει να είναι η Παιδεία, η τεχνολογία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός και το περιβάλλον.
Η Δώρα, η Γαρυφαλλιά και αύριο;
ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ της κρίσης, η Ελλάδα συκοφαντήθηκε διεθνώς, διχάστηκε στο εσωτερικό της, αλλά ήλθε η ώρα να γυρίσει σελίδα.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ότι έχει αντιληφθεί τη σημασία των στιγμών και επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επανασυστήσει την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο.
ΣΕ ΑΥΤΗΝ την προσπάθεια, θέση έχουν όλοι. Με τις ιδέες και τις προτάσεις τους και την εμπειρία τους εντός και εκτός συνόρων.
Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει το δικό της θαύμα, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά συνολικά ως μια χώρα που δικαιούται ξεχωριστή θέση στην Ευρώπη και τον σύγχρονο κόσμο.
Από την έντυπη έκδοση