Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος όταν βρισκόταν στην εξουσία καλούσε να φέρουν προτάσεις για Προανακριτικές Επιτροπές, ειδικά δικαστήρια και άλλα τέτοια, κατήγγειλε την πρόταση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Ο ίδιος μίλησε για ρεβανσισμό, όταν η κατάθεση της πρότασης υπήρξε προϊόν επώνυμων καταγγελιών εν ενεργεία εισαγγελικών λειτουργών και όχι κάποιων ανώνυμων κουκουλοφόρων, των οποίων οι καταθέσεις κατά κορυφαίων πολιτικών προσώπων κατέπεσαν ως ψευδείς.
Εκανε και πάλι λόγο ο κ. Τσίπρας για σκάνδαλο Novartis, αλλά παρέλειψε να πει τι έκανε η κυβέρνησή του προκειμένου το Ελληνικό Δημόσιο να αποζημιωθεί για τις αθέμιτες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας. Γιατί επί 4,5 χρόνια μιλούσε για σκάνδαλο, αλλά δεν άλλαξε τίποτα στο σύστημα προμηθειών και δεν έκανε τίποτα για την αναγκαία κάθαρση του δημόσιου συστήματος υγείας. Η μόνη σπουδή του ήταν να εργαλειοποιήσει ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο που αφορούσε γιατρούς και προμήθειες φαρμάκων, προκειμένου να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
Η σημερινή κυβέρνηση, σε αντίθεση με όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να καταστήσει απολύτως σαφές ότι βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών. Για το λόγο αυτόν στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής δεν υπήρχε κανείς υπουργός στα κυβερνητικά έδρανα. Ηταν η ώρα των βουλευτών που έπρεπε να αποφασίσουν για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής χωρίς κυβερνητικές υποδείξεις, όπως έπρατταν ο κ. Τσίπρας και τα πρωτοπαλίκαρά του. Και η πραγματική δειλία του κ. Τσίπρα ήταν ότι, ενώ διαλαλούσε πως ήθελε Προανακριτικές Επιτροπές, τάχθηκε κατά της πρότασης για τον κ. Παπαγγελόπουλο.
Ολα όμως θα πρέπει να έλθουν στο φως. Ηδη η κατάσταση στη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανής και είναι βέβαιο ότι από τη διαδικασία της Προανακριτικής Επιτροπής θα πρέπει να βγουν ενισχυμένοι οι θεσμοί και χωρίς σκιές στη βασική αρχή της διάκρισης των εξουσιών.
Από την έντυπη έκδοση