Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα περίπου 250 σκάφη έχουν λάβει την ειδική άδεια οργανώνοντας καθημερινά εκδρομές σε περιοχές όπως στην Εύβοια, τον Κορινθιακό, την Αλόννησο, την Πελοπόννησο ,την Κάσο ,την Κάρπαθο , την Σαντορίνη, αλλά και δεκάδες άλλες περιοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις.
Ανάλογα με τις ώρες και τις αποστάσεις καθορίζονται οι τιμές οι οποίες κυμαίνονται για κάθε τουρίστα “ψαρά” από 30-90 ευρώ.
Ήδη έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού και ήδη σχεδιάζεται καμπάνια προβολής του συγκεκριμένου κλάδου.
Στην εκδρομή οι αλιείς ιδιοκτήτες θα μαθαίνουν τους τουρίστες την επίδειξη τεχνικών ψαρέματος, με μεθόδους και εργαλεία που καθορίζονται από την άδεια.
Οι επιβάτες οι οποίοι δεν μπορεί να είναι παραπάνω από 10 επιτρέπεται να αλιεύουν μόνο με πετονιά , συρτή και καθετή και να συμμετέχουν στην αλιευτική δραστηριότητα του καϊκιού. Εκτός του ψαρέματος οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να προμηθεύονται παραδοσιακά προϊόντα κάθε περιοχής.
Στόχος και των δύο υπουργείων είναι να γίνει η Ελλάδα διεθνής αλιευτικός προορισμός και ήδη για τη “γαλάζια ανάπτυξη” υπολογίζεται οτι το επόμενο διάστημα ,με την ανάλογη ενημέρωση , μπορούν να ενταχθούν στο γενικότερο σχέδιο περίπου 1000 σκάφη.
Κούρεμα 40% στα αγροτικά δάνεια
Για τους ψαράδες με ένα κόστος περίπου 500 ευρώ για την αρχική έκδοση της άδειας και 100 ετησίως για ασφαλιστήριο συμβόλαιο τα έσοδα είναι πολλαπλάσια από αυτά της καθημερινής δραστηριότητας.
Ειδήσεις σήμερα
Κορονοϊός: Πάσχα με πιστοποιητικά εμβολιασμού, μάσκες και τεστ – Χαλάρωση από τον Μάιο