Ο σεφ του «Ψαρώσαμε» στη Γλυφάδα, Ντάνιελ Μιχελιδάκης, επανασυστήνει το γιουβέτσι στην πιο νόστιμη θαλασσινή του έκδοση.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
4 γαρίδες No1-220 gr
Ντοματινια κομενα στη μεση-50gr
Κρεμμυδάκι φρέσκο- 20gr
Μαϊντανός
Ούζο 15 ml
Zωμός γαρίδας 300 ml
Σάλτσα ντομάτας 200 ml
Νερό -περίπου- 400ml
Κριθαράκι 170 gr
Βούτυρο – 1 κουταλάκι γλυκού
Τυρί πεκορίνο Αμφιλοχίας 30gr
Αλάτι-Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι -περίπου 30cm- σοτάρουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό και σβήνουμε με ούζο. Αφού πάρουν χρώμα οι γαρίδες τις αφαιρούμε και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τον ζωμό γαρίδας, το νερό και την σάλτσα ντομάτας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε ξανά για να μην «πιάσει»το κριθαράκι. Αφού περάσουν 15-18 λεπτά και έχει χυλώσει το γιουβέτσι μας, το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το πεκορίνο Αμφιλοχίας με το βούτυρο και μαζί τις γαρίδες. Ανακατεύουμε και το σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω.
ΨΑΡΩΣΑΜΕ
Πανδώρας 16, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8981145