Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Θίο Πέζελ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο επιστημονικό συνέδριο «EuroEcho 2011» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας. Το σύστημα μηχανικής μάθησης μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια 76% ποιός καρδιαγγειακός ασθενής θα ζει ή θα έχει πεθάνει μετά από δέκα χρόνια, δηλαδή προβλέπει σωστά για τρεις στους τέσσερις ασθενείς.
Αντίθετα με τις παραδοσιακές μεθόδους που βασίζονται σε κλινικά δεδομένα (ηλικία, φύλο, κάπνισμα, υπέρταση, χοληστερίνη κ.α.), το νέο σύστημα που «βαθμολογεί» κάθε ασθενή, συμπεριλαμβάνει πληροφορίες από απεικονιστικές εξετάσεις της καρδιάς με βάση την τεχνική CMR (Cardiovascular Magnetic Resonance).
Λάζαρος Καραούλης στον ΕΤ: «Φέρνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Δήμο Αθηναίων»
Το σύστημα «εκπαιδεύτηκε» αναλύοντας στοιχεία για σχεδόν 32.000 ασθενείς με μέση ηλικία 64 ετών μεταξύ 2008-2018, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν κατά μέσο όρο επί έξι χρόνια για θανάτους οποιασδήποτε αιτιολογίας (στη διάρκεια της μελέτης πέθαναν 2.679 άτομα ή το 8,4%). Δημιουργήθηκε έτσι ένας αλγόριθμος που «διαβάζει» το προφίλ κάθε ασθενούς και κάνει εκτίμηση για τον μελλοντικό κίνδυνο θανάτου του.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Κυκλώνουν» τους ακραίους… θεματοφύλακες: Μέλη με παρελθόν σε ακροδεξιούς σχηματισμούς
- Τρόμος στο Μενίδι: Απειλούσε ότι θα σκοτώσει την μητέρα του και μαχαίρωσε αστυνομικό
- Κορονοϊός: Τι αλλάζει στα πιστοποιητικά δεύτερης δόσης και νόησης από σήμερα
- Νέα… αλλαγή ΠΑΣΟΚ, νέα σενάρια – Τι σχεδιάζει ο Ανδρουλάκης
- Σαν σήμερα: Η σφαγή των Καλαβρύτων από τους ναζί το 1943 [εικόνες]
- Εξοικονομώ 2021: Ανοίγει, στις 12:00, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr