Σε πείραμα που διεξήχθη στον ζωολογικό κήπο του Σίδνεϋ, 16 καγκουρό, εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία, κλήθηκαν να φάνε έξι φορές από ένα τάπερ που ήταν ανοιχτό, ενώ την έβδομη φορά τους παρουσιάστηκε ένα κλειστό τάπερ.
Επιχειρώντας αρχικά να το ανοίξουν μόνα τους και αποτυγχάνοντας, τα καγκουρό στράφηκαν προς τους ανθρώπους που τα επιτηρούσαν για βοήθεια.
Τα καγκουρό ύψωναν το βλέμμα τους κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα και ξανακοίταζαν το τάπερ, προσπαθώντας προφανώς να επιστήσουν την προσοχή των επιτηρητών στο πρόβλημα.
Καθώς οι άνθρωποι τα αγνοούσαν, τα ζώα άρχιζαν να τους πλησιάζουν περισσότερο, ενώ σε μερικές περιπτώσεις έφτασαν ακόμη και να μυρίζουν ή να γρατζουνάνε τους ανθρώπους.
Τα αποτελέσματα του πειράματος αμφισβητούν την κυριαρχούσα ιδέα που θέλει μόνο τα εξημερωμένα ζώα να επιχειρούν συνειδητά να έρθουν σε επαφή και επικοινωνία με τον άνθρωπο.
Η καλύτερη κατανόηση των γνωσιακών ικανοτήτων των καγκουρό θα μπορέσουν, επιπλέον, να βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των ζώων σε ζωολογικούς κήπους και καταφύγια.
«Ελπίζω το πείραμά μας να σταθεί αφορμή για την περαιτέρω διερεύνηση των γνωσιακών ικανοτήτων των καγκουρό και των μαρσιποφόρων εν γένει», λέει ο επιστήμονας AlanMcElligott.
Gigabit Voucher: Άνοιξε η πλατφόρμα για γρήγορο ίντερνετ - Πώς θα κάνετε αίτηση
«Ελπίζω επίσης να αναδειχθεί το γεγονός ότι ακόμη και αυτά έχουν ικανότητες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ως τώρα, τα ζώα αυτά θεωρούνταν μάλλον χαζά», προσέθεσε.
ΠΗΓΗ: BBC
Ο «Ε.Τ.» αποκαλύπτει τον εκβιασμό της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ που φρέναρε τις κυρώσεις από την Ε.Ε.
Χριστουγεννιάτικο δώρο το εμβόλιο – Μέσα στις γιορτές η έγκριση και η διάθεσή του
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr