Οι ταξιδιώτες, αφού πρώτα αναπαύονταν στο συγκρότημα, γνωστό με την ονομασία “Καραβάν Σεράι” ή “Μινωικό Ξενώνα”, διέρχονταν από την “Οδογέφυρα”, εντυπωσιακό τεχνικό έργο, που ένωνε τις όχθες του ρέματος της “Βλυχιάς” και εισέρχονταν στο ανάκτορο μέσω της “Υπόστυλης Κλίμακας”, μιας μεγαλοπρεπούς κατασκευής με σκαλοπάτια και κιονοστοιχία.
AIRBNB: Sold out εν όψει Χριστουγέννων [πίνακες με τιμές ανά προορισμό]
Από εκεί ο επισκέπτης εισερχόταν στο ανάκτορο μέσω της “Υπόστυλης Κλίμακας”, μιας μεγαλοπρεπούς κατασκευής με σκαλοπάτια και κιονοστοιχία. Στο πλαίσιο του έργου, τα παραπάνω μνημεία αποκαταστάθηκαν ώστε να γίνουν επισκέψιμα. Μέρος της πορείας είναι προσβάσιμο για τα άτομα με αναπηρία, ενώ κατά μήκος της έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες και πινακίδες Braille. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα πρόσθετης πληροφόρησης μέσω RQ Code για κινητές συσκευές. Οι παραπάνω εργασίες έρχονται να συμπληρώσουν τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν κατά τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους».
Το έργο υλοποιήθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή Κνωσού με πρόεδρο τον Νίκο Μίνω και υπό τη διεύθυνση αρχικά του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων και εν συνεχεία της ΚΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.
Το Σάββατο 17/9, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Βλαζάκη επισκέφτηκε τον χώρο μαζί με την Προϊσταμένη της Εφορείας Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ιωάννη Αναστασάκη και το επιστημονικό και φυλακτικό προσωπικό-υπεύθυνο για το έργο και τον χώρο.