Αφορά την αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΕΑΚ Βόλου, με τη βελτίωση των συνθηκών χρήσης, τόσο από τους αθλητές και τους αθλουμένους όσο και από τους θεατές, και πλέον αναμένεται η δημοπράτηση του έργου από τον Δημοτικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, ο οποίος έχει την ευθύνη της ολοκλήρωσής του έως το τέλος του έτους που διανύουμε, χρηματοδοτούμενος 100% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
«Η πολιτική μας για την αναγκαία και απαραίτητη αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αναπτυχθεί ταχύτατα ο αθλητισμός, δεν περιορίζεται σ’ όσες βρίσκονται υπό την εποπτεία της ΓΓΑ», τόνισε ο κ. Αυγενάκης και επισήμανε πως «σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες, εργαζόμαστε καθημερινά για τον εφικτό εκσυγχρονισμό κάθε αθλητικής υποδομής, ώστε να εξυπηρετούνται, όπως αρμόζει, οι ανάγκες της αθλητικής οικογένειας, της νέας γενιάς και των τοπικών κοινωνιών».
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπενθύμισε, επιπλέον, ότι «η αθλητική μεταρρύθμιση προϋποθέτει να μετατρέπονται σε ασφαλείς και σύγχρονες οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις. Και για να το επιτύχουμε δημιουργήσαμε και το πρωτοποριακό πρόγραμμα “Πέλοπας”, σε αγαστή συνεργασία με την ΚΕΔΕ, όπου καταγράφεται ό,τι υποδομή διαθέτουν οι αυτοδιοικήσεις α’ και β’ βαθμού, καθώς και οι υπόλοιποι φορείς, για να μπορούμε να σχεδιάζουμε και να ενισχύουμε στοχευμένα και πολύ πιο αποτελεσματικά».
Αντικείμενο του έργου «Προμήθεια υλικών για αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του Δήμου Βόλου» είναι η τοποθέτηση υβριδικού χλοοτάπητα, εμβαδού 9.000 τ.μ., και η τοποθέτηση 1.250 νέων πλαστικών καθισμάτων στις εξέδρες του ΕΑΚ Βόλου.
Αναλυτικά οι εργασίες:
* απομάκρυνση του υφιστάμενου κατεστραμμένου χλοοτάπητα,
* προμήθεια άμμου ποταμού και επίστρωσή της,
* προμήθεια, μεταφορά, τοποθέτηση και αμμοδιανομή του τεχνητού τάπητα,
* σπορά,
* αφαίρεση κατεστραμμένων καθισμάτων, προμήθεια και τοποθέτηση 1.250 νέων πλαστικών.
Να σημειωθεί ότι η τεχνολογία του υβριδικού χλοοτάπητα, όπου χρησιμοποιούνται συνθετικές ίνες για να ενισχυθεί το φυσικό γρασίδι, αυξάνει την ανθεκτικότητα του χόρτου, παρέχει τη δυνατότητα μεγαλύτερης καταπόνησης από συχνότερη χρήση, είναι περισσότερο φιλικός, καθόσον λιγότερο σκληρός, για τα πόδια των αθλητών και δεν απαιτεί αυξημένη συντήρηση, κάτι που συνεπάγεται μειωμένα έξοδα, καθώς οι ζημιές στο γρασίδι μετά τη χρήση είναι περιορισμένες σε σχέση με τον φυσικό χλοοτάπητα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr