Στο άρθρο με τίτλο, «η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας», γίνεται σύγκριση ανάμεσα στις κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Τσίπρα, ενώ αναλύονται τα θετικά εκείνα στοιχεία που οδήγησαν τον πρώτο στην επανεκλογή.
«Πριν από σχεδόν μια δεκαετία, η Ελλάδα φαινόταν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να ανακάμψει από τα οικονομικά και πολιτικά της τραύματα. Την Παρασκευή, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά ομόλογα», σημειώνεται το άρθρο, όπου γίνεται λόγος για επίτευξη του στόχου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Παπαθανάσης: Επιτυχής η εκτέλεση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 2024
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό που διαφοροποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον προκάτοχό του, είναι ότι επικεντρώθηκε στην οικονομική ανάπτυξη. «Ο κ. Μητσοτάκης από τότε που διαδέχθηκε στην πρωθυπουργία τον κ. Τσίπρα και επανέφερε το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία το 2019, μείωσε τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή στο 22% από 29%, εργάστηκε για τον εξορθολογισμό των κρατικών λειτουργιών και τώρα προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις», αναφέρει το άρθρο.
Ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει: «Παραλίγο να τινάξει στον αέρα την ευρωζώνη, αρνούμενος να τηρήσει τους όρους διάσωσης και φτάνοντας στο σημείο να οργανώσει ένα αποτυχημένο δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Στη συνέχεια υπέγραψε μια συμφωνία διάσωσης με αυστηρούς δημοσιονομικούς όρους».
Στο άρθρο αναφέρεται ότι παρότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις, «ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλάβει ότι μια ατζέντα οικονομικής ανάπτυξης είναι το βασικό συστατικό για να εξασφαλίσει την υποστήριξη για τις μεταρρυθμίσεις και για τη δημοσιονομική ισορροπία».
Ειδήσεις σήμερα
«Βόμβα» με τον μηχανισμό των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλυψε ο Σκουρλέτης – Τι ζητά η Νέα Δημοκρατία
Τσακαλώτος σε Κασσελάκη: «Ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται στην κουλτούρα της Αριστεράς»